Најновије

РУСКА ДОМИНАЦИЈА МЕДИТЕРАНОМ: Ратна флота упловљава у Средоземно море!

Источни дeо Средоземног мора углавном су блокирали руски ратни бродови који изводе морнаричке вежбе до 11. априла, објавила је у четвртак Авиа. Про.

Руски брод (Фото: РИА)

 

"Централни део источног дела Средоземног мора безрезервно је блокиран руским ратним бродовима, који намеравају да изврше пунoправна лансирања ракета, вежбајући ударе на непријатеља", известио је Авиа. Про.

 

„Према бројним изворима, централни део источног Средоземља затворен је између 31. марта и 1. априла, а такође од 9. до 11. априла. Руска војска већ дужи низ дана изводи вежбе на обали Сирије, али чини се да ће их бити још.

„Стручњаци напомињу да формално руска флота не затвара пролаз за стране бродове у овом региону, међутим, најавом лансирања ракета унапред уклањају се сви постојећи ризици, док је вероватноћа да се страни бродови појаве у региону током овог периода је врло мала," Рекли су.

"Да Русија самоуверено делује у водама Средоземног мора, о чему се пре неколико година није могло ни помислити, указује чињеница да Русија заиста има велику моћ у овом региону и спремна је да то демонстрира", изјавио је експерт публикацији.

Руска морнарица има велико присуство на источном Средоземљу, што је у великој мери последица њихове морнаричке базе у Тартасовој покрајини западне Сирије.

Како су Руси декодирали геном коронавируса сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА