Најновије

ЗУЛУМ У ПРИШТИНИ! КУРТИ ПОКУШАО ДА ПОНИЗИ СРБЕ НА КиМ: Рашић у свом родном селу једва освојио 30 гласова, а добио функцију у шиптарској влади

Директор Института са афирмацију међуетничких односа Фатмир Шехоли изјавио је да је именовање Ненада Рашића за директора Канцеларије за заједницу при кабинету премијера привремених приштинских институција непримерен потез који говори о узурпацији власти.

Ненад Рашић (Фото: Јутјуб)

Шехоли наводи да је тим именовањем премијер у одласку, који је, прецизира, разрешен са 85 гласова у Скупштини Косова, Аљбин Курти покушао да понизи Србе и све остале  неалбанске заједнице.

"Овакво именовање се брутално коси са принципима демократије. Демократија је воља грађана исказана на изборима, а Рашић је у свом родном селу једва добио 30 гласова, а на читавом КиМ на једвите јаде неколико стотина гласова", истакао је Шехоли. 

Институт за афирмацију међуетничких односа најоштрије реагује на такав поступак премијера који никако не доприноси нормализацији односа заједница на КиМ, односно, тим поступком шаље диктаторску поруку свим неалбанцима.

Шехоли је закључио да је Курти свестан, али и Рашић, да ће на тој функцији бити много мање дана, него што је 51 дан Курти био премијер.

“Демократија не трпи зулум”, поручио је Шехоли.

Прочитајте ОВДЕ шта Куртијеви саветници поручују званичном Београду.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА