Најновије

ЂОКОВИЋ: Против сам вакцинације, постоји цензура медицинских стручњака (ВИДЕО)

Новак Ђоковић, наставио је да период ограниченог кретања употпуњује разговорима уживо путем друштвених мрежа, а после Ендија Марија и Станисласа Вавринке "угостио" је српске спортисте.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Гости видео разговора били су Душан Борковић, Душан Лајовић, Александар Атанасијевић, Виктор Троицки, Филип Крајиновић, Ненад Зимоњић, Марко Пантелић и Јанко Типсаревић.

Тема разговора током ускршњег поподнева била је коронавирус, о којем је први говорио Марко Пантелић, потпредседник ФСС који се излечио од вируса.

“Нисам осетио никакве симптоме, нити сам имао било какве респираторне проблеме. Верујем да сам знатно лакше прездравио јер сам цео живот у спорту”, рекао је Пантелић и додао:

“Да се овај вирус десио пре 40-50 година, у време кад су информације путовале спорије, ко зна колико би било жтрава. Из тог угла сам схватио врло озбиљно своју улогу и као неко ко је имао искуства са вирусом желим да са свима поделим сазнања”.

Новак је одговорио на то:

“Човек не може да остане имун на све што слуша и гледа тренутно. Верујем да је вирус опасан, у супротном не би било пола света закључано. Међутим, верујем да постоји цензура медицинских стручњака и волео бих да постоји више дебата и различитих мишљења у јавности. Жеља ми је да се прича и о имунитету”.

“Ја први нисам за те вакцине, нисам присталица тога да морам да се вакцинишем да бих путовао. Ако то буде било правило и закон, шта ће онда бити. Морам да одлучим да ли ћу се подвргнути томе или не. Тренутно стојим при овоме сада, да ли ће се променити, не знам, али утиче директно на мој посао.”, одговорио је Ђоковић на Јанково питање.

Први рекет света је потом истакао да наставак зависи управо од вакцине, које још нема.

“Постоји разлика између вируса и свега што нам се раније дешавало. Први пут имамо пандемију и строги карантин. Сматрам да ствари неће бити исте по завршетку свега што се дешава. Верујем да ће тренутна ситуација натерати све, посебно спортисте, да размисле о начину живота. Посебно ће се одразити на нас тенисере који путујемо често. Сигуран сам да ће постојати страх, путовања ће бити главна препрека за људе”, изјавио је први тенисер света и додао:

“Верујем да ће се и сам концепт тениса променити, да ће се мечеви играти без публике и да ће бити преношени путем стрима. Вероватно ће бити одржавани регионални турнири за новчане награде, али без АТП бодова. Немам ништа више информација од осталих, али верујем да није реално да се такмичења наставе пре септембра”.

Борковић је додао да је врло тешко предвидети даљи ток пандемије.

“Неизвесност продубље и потенцијални други талас који поједини стручњаци најављују од септембра”.

Зимоњић је, са друге стране, имао позитивније гледиште:

“Сматрам да изолацију можемо да искористимо за ствари за које нисмо имали времена. Да више пажње посветимо најболижима. Такође, кроз исхрану, вежбу и поједине методе можемо да подигнемо свој имунитет током карантина”.

Александар Атанасијевић, српски одбојкаш, нагласио је да је повратак веома неизвестан.

“Питање је колико ће пандемија трајати, као и да ли ће бити другог таласа, а посебно угрожени су колективни спортови”, рекао је Атанасијевић.

Типсаревић и Троицки рекли су да су прилично добро и комплексно органозовали своје дане и питали новака како изгледа његова свакодневица.

“Новак размишља како да спаси свет”, нашалио се Троицки, а потом је уследио Ђоковићев одговор.

“Карантин је заиста прилика да посветимо себи. Захвалан сам за време које могу да проведем са децом и супругом, али сам истовремено и тужан јер је толико људи заражено. Имамо велико двориште и у могућности смо да се дружимо, да будемо активни, за разлику од људи који су у становима. Ово је благослов за тенисере који константно путују, под адреналином су и под интензитетом јер кад се заврши турнир нема опуштања јер почиње припрема за наредно такмичење”.

Атанасијевић је казао да осећа да губи време, али да је олакшавајћа околност то што му предстоји лакша хируршка интервенција на колену.

“Не желим да се опустим, не знам кад нам предстоји наставак и неизвесност ми не дозвољава да будем опуштен. Не знамо кад ће се наставити сезона и очекујемо информације са нестрпљењем”, рекао је одбојкашки репрезентативац Србије.

Потом је упитао остале учеснике да ли имају дилему да ли ће бити на истом нивоу после паузе као и пре ње, а сви су сагласни да ће спортисти који имају професионални приступ бити способни да се врате на највиши ниво.

“Неопходно је да спортисти не буду нестрпљиви и да употпуне дане обавезама”, рекао је Пантелић.

И у кућној изолацији можете добити корона вирус. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА