Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА НЕМИЛОСРДНО УНИШТАВА ЏИХАДИСТЕ: Нема више чекања! Асадове снаге свим силама истребљује милитанте по Идлибу и Алепу!

Сиријска арапска војска (САА) извела је током дана серију жестоких напада на положаје џихадиста у провинцијама Идлиб и Алепо.

Сиријска војска је наставила са ударима на непријатеља (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да је сиријска војска одлучила да одговори на провокације џихадиста, као и да њихово гомилање људства и наоружања у овим областима.

Један војни извор са линије фронта, навео је да је САА гађала положаје Хаџата Тахрира ал-Шама и Националноослободилачког фронта (НЛФ) око Ал-Фатире и Ал-Бара у Идлибу.

САА је потом проширила своје нападе на положаје терористичких група у западном делу провинције Алепо, а пре свега на утврђења Хаџата Тахрира ал-Шама и НЛФ-а у близини границе са Турском.

Још увек нема информација да ли међу милитантима има рањених и погинулих, али локални медији тврде да су џихадисти претрпели тешке губитке.

Локални медији наводе да је влада у Дамаску на граници стрпљења, пошто џихадисти одбијају да се повуку јужно од ауто-пута М-4 према Споразуму из Москве који је потписан 5. марта. Према овом споразуму, терористичке групе је требало да се повуку најмање 6 километара од ауто-пута М-4, али то још увек нису урадили, пошто имају подршку Турске.

Сиријска војска је спремна да крене у велику офанзиву против џихадиста, али тренутно има ограничене акције због договора Русије и Турске. Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган више пута је упозорио сиријску владу да његове снаге неће оклевати да нападну САА ако наставе са дејствима против побуњеника.

Прочитајте ОВДЕ како је САА у уторак уништила непријатељска упоришта.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА