Најновије

ЕПИДЕМИЈА ТЕОРИЈА ЗАВЕРА ИЛИ НЕШТО ДРУГО? Гејтс главни кривац за корону! Свет уверен да иза научника и политичара стоји логика капитала

Да ли је ико очекивао да ћемо у веку науке и технологије бити склони да масовно и слепо верујемо у теорије завере о коронавирусу? Док стручњаци то, донекле, оправдавају недостатком јасних одговора у кризној ситуацији, порука научне јавности је - барем промисли пре него што рашириш даље.

Бил Гејтс (Фото: Јутјуб)

Да ли су радници који монтирају 5Г мрежу творци ковида 19? Јесу, ако се биолошки агенс преноси телекомуникацијским сигналом. У 5Г мрежи, се кажу, крије само једна од, рецимо, 101 непоуздане приче које последњих месеци прате коронавирус.

И док научници упорно тврде да је природа једино довољно интелигентна да створи тако нешто, све је више оних којима је потребно неко друго објашњење. Зашто? 

"Ако постоји разлог, онда ми је лакше, јер знам ко ми је непријатељ, а овако, како да ми непријатељ буде вирус, безвезе дај или Гејтса, 5Г или дај мигранта, можда, они преко ноћи постављају антене, од којих рикњавају птице и пчеле а може и потенција човекиу да разумете", каже новинар Зоран Кесић.

У детаљној анализи друштвених мрежа, Њујорк тајмс рангирао је теорију завере о Билу Гејтсу као водећу, тј. 30 одсто заступљенију од другопласиране 5Г мреже. Милијардер је на мети јер је, наводно, између осталог, творац вируса и финансијер патента за вакцину против ковида 19.

"Међутим, кад погледате тај патент нема везе са коронавирусом, већ има за неке раније верзије короне, али наравно људе више не интересује у вези са чим је патент, нити се ико бави тиме да се запита о чему се заправо ради, него је неко повезао две ствари и само шири даље", наводи Марија Вучић са портала КРИК. 

То "шири даље" одговара кризним ситуацијама у којима јавност нема одговор како да се са таквом појавом избори и шта је у њеној основи, порука је стручњака. 

"Заправо један осећај неповерења, како у институције које би требало да управљају кризом, тако и у научнике, што је још драматичније, који би требало да дају објашњење. Данас верујемо да и иза научника и иза политичара стоји искључиво логика капитала", објашњава социолог друштвених мрежа Далибор Петровић. 

Пандемија је у току - односно инфодемија, како је СЗО назвала поплаву лажних вести којима смо изложени - немојте се удавити, неки су почели да шире поруку да вируса ни нема, да је све намештено.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Иран лансирао ракету.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА