Најновије

ЦИРКУС: Од сто евра за све до сто евра за оне који се изјасне да их желе

Сто евра помоћи за све - то је обећање председника Србије дато пре неколико недеља. Сада, направљена је, како је рекао председник Србије Александар Вучић, "мала измена". Израз "сваки грађанин" заменио је "сваки грађанин који се изјасни да жели новац". Док за пензионере и социјално угрожене нема промена - новац ће, како сада ствари стоје, сигурно добити.

Илустрација (Фото: predsednik.rs/ pixabay. com)

"Ту малу промену, тај клик, увели смо јер су се неки од вас, преко медија, неки од тајкуна, бунили како им те паре не требају па да им олакшамо. Ја сам обичан грађанин и ја тих 100 евра нећу узети. Ако је људима тешко да окрену телефон и кажу да им требају паре онда то говори о њима", казао је Вучић.

Сто евра почетком априла обећао је и министар финансија Синиша Мали, који је ту меру назвао "показатељем солидарности".

Док данас и министар, попут председника, другачије гледа на појам "сви пунолетни грађани".

"Зашто промена у процедури? Па видели сте и ви, већ недељама траје кампања, појединих тајкуна, да не треба сви да добију 100 евра. Њима тај новац не треба. А шта ћемо са онима који тај новац неће...Ево имамо сада прилику да то променимо. Новац добила свако, свако ко жели. Ко не жели, нека се не пријављује, хвала", изјавио је Синиша Мали.

Дакле, од 15. маја, уколико вам је тај новац потребан, неопходно је "само", како је то председник рекао, урадити један клик.

Да те паре нису њихове, па да их тако деле, већ су паре пореских обвезника, за Н1 је рекао Милан Ћулибрк, уредник недељника НИН. Каже, ту проблемима са овим одлуком није крај.

"Други проблем те одлуке је што се њоме крши Устав. Правите две врсте грађана и сви грађани би пред Уставом требало да буду равноправни, а испашће да нису. Неки морају да се јављају кол центру, неки не морају. Штавише, око милион и 900 хиљада становника добиће директно новац на своје рачуне. Око четири милиона грађана, дакле, мора да позове кол центар, па то је бесмислено", нагласио је Ћулибрк.

Закључком да одлучују о патрама свих грађана, слаже се и глумац Радослав Миленковић, који је гостујући на Н1 промену одлуке назвао - циркусом.

"Ја сам запањен смелошћу министра финансија да тако мења одлуке објављене у Службеном гласнику и читаву ствар додатно обесмишљава. Прича је сама по себи циркус, али ово разврставање ко може да добије, а нарочито начин да зовеш телефоном је испод ивице доброг укуса. То су све наше паре", казао је Миленковић.

Рок за пријаву, за оне који желе новац, трајаће до 5. јуна.

Трамп позивао на "лечење" дезинфекцијским средствима, а сад тврди да се шалио!? Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА