Најновије

НОВИ ВИДЕО ДОКАЗ ДРМА МУП: Да ли су полицајци кренули у организован обрачун са овом двојицом (ВИДЕО)

Након Бојана Савића из удружења Грађанска патрола која се се бави контролом рада полиције, снима рад полицајаца и подноси жалбе на њихов рад који је уахапшен и претучен на Васкрс од стране инспектора ПС Стари Град, приведен је и власник Јутјуб канала "Видео доказ" чија делатност је такође контрола рада МУП-а.

Видео као доказ (Фото: Јутјуб)

Аутор “Видео доказа” који је открио аферу да зграду МУП-а у Улици Кнеза Милоша у Београду чува приватно обезбеђење, али и указао на бројне нерегистроване полицијске аутомобиле испред полицијских станица као и друге нерегуларност приведен је испред ПС Раковица.

Он тврди да су полицајци имали одштампану његову слику и фактички само чекали да дође пред станицу. Они су га, што се види и на снимку који је објавио, без тражења да покаже личну карту силом увукли у станицу, одузели камеру, телефон али и копију закона о полиције и задржали га четири сата под образложењем да су утврђивали идентитет. Након пуштања дали су му папир на коме пише да је наводно одбио да покаже личну карту док се на снимку види да је то лаж односно да му иста није ни тражена. Опрема за снимање је задржана без образложења.

Полицајци у том моменту нису знали да је снимак који је направио директно подигнут на интернет. Подсећамо да су у случају Бојана Савића полицајци обрисали све снимке са диктафона и телефона, али да је он успео да их поврати уз помоћ ИТ стручњака и докаже да је МУП слагао у саопштењу у коме су га оптужили да је ометао полицију.

У оба случаја покушај полиције да сакрије и обрише доказе није успео.

Чињеница да су се оба инцидента десила у размаку од пар дана, да се полицајци који су пребили Савића на снимку наводно позивају на начелника ПС Стари Град тј. да су по Савића дошли након што су се чули са њим, а да су полицајци ПС Раковица имали припремљену фотографију уредника “Видео доказа” указује да је полиција решила да се обрачуна са онима који објављују снимке незаконитог поступања њених припадника.

Да ли је реч о организованом полицијском прогону грађана који раскринкавају нерегуларности у поступању МУП-а?

Снимак напада на Бојана Савић погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА