Најновије

ИВАНОВИЋЕВА ОСВЕТА ЗВЕЗДИ: Звезда испустила шансу за победу

Кошаркаши Црвене звезде поражени су вечерас од Басконије резултатом 87:85 у мечу 13. кола Евролиге.

Српски репрезентативац Вања Маринковић постигао је осам поена од првих 10 домаћина за вођство 10:2 после четири минута игре.

Басконија је прву двоцифрену предност стекла у 13. минуту (32:21), а средином друге деонице имала је плус 13 (43:30), а на полувремену је било 52:43.

На половини треће деонице било је 60:51 за Басконију, али је Звезда успела да изједначи у 28. минуту на 62:62, али се у послдњу деоницу ушло са плус пет за изабранике Душка Ивановића (67:62).

Шест минута и 33 секунде пре краја поново је домаћин имао плус 10 (75:65), а у последња три минута ушло се са 81:71 за Басконију, а у последњи минут са 84:79. Тројком најефикаснијег играча утакмице Рокас Гедраитиса, до скоро играча Басконије, Звезда је на 25 секунди пре краја смањила на 82:84.

Маринковић затим погодио једно од два слободна бацања, а осам секунди пре краја Гедраитис је тројком изједначио на 85:85, па је Басконија имала напад за победу, али је уследио фаул над Тадасом Седекеркисом који погађа оба бацања за 87:85 на шест секунди пре краја. Гедраитис је шутнуо тројку за победу, али је није погодио, па су изабраници Јаниса Сферопулоса и даље без победе у гостима ове сезоне, преноси Танјуг.

Седекеркис је са 18 поена био најефикаснији у редовима Басконије, Маркус Хауард је дао 17, а пратили су их Чима Монеке са 15, Николаос Рокгавопулос са 14 и Маринковић са девет.

У одсуству повређених Шабаза Нејпира и Адама Ханге код Звезде је најефикаснији био Гедраитис са 24 поена, Џоел Боломбој је дао 14, а Милош Теодосић 13. Басконија сад има скор 8-5, а Црвена звезда 4-9. У наредном колу Басконија следећег четвртка дочекује Виртус, а истог дана ће Звезда угостити Албу.

БАХАР: Темпирамо форму за вечити дерби

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА