Најновије

НЕМАЧКА ОПТУЖИЛА АМЕРИКАНЦЕ: Украли сте нам 200.000 заштитних маски! Ви сте каубоји са Дивљег запада!

Власти у Берлину оптужиле су Сједињене Америчке Државе да су отеле пошиљку са 200.000 заштитних маску за лице, које су наводно представници главног града Немачке већ платили.

Заштитне маске (Фото: Јутјуб)

Министар унутрашњих послова Берлина Андерас Гајзел изјавио је да су Американци направили “чин модерног пиратства”.

Немачка је за полицијце у Берлину наручила маске класе ФФП2, које пружају одређени степен заштите од вируса корона. Берлинске власти су их наручиле од компаније, чије је седиште у САД, али се маске производе у Кини.

Немачки медији тврде да је пошиљка са више од 200.00 маски, купљених од произвођача 3М и намењених берлинској полицији, преусмерена у САД док је била пребацивана из авиона у авион на аеродрому у Бангкоку.

Власти у Берлину потврдиле су да око 200.000 маски, које је Немачка већ платила, нису стигле на одредиште. Те маске одговарају америчком стандарду за заштиту Н95.

Андерас Гајзел је рекао да је преусмеравање маски "чин модерне пиратерије и да то није начин на који се треба опходити с трансатлантским партнерима".

"Чак и у време глобалне кризе не треба да се прибегава методама Дивљег запада", рекао је Гајзел и додао да ће тражити од немачке владе да захтева од САД да се придржавају међународних правила.

Прочитајте ОВДЕ зашто расте популарност Ангели Меркел.

Извор: Индекс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА