Најновије

"Власт ужива у диктатури коју су завели под изговором пандемије и ванредног стања" (ВИДЕО)

Да ли српска власт ванредно стање користи за ширење страха, јачање контроле над медијима, кршење Устава и шта стоји иза хапшења новинара по Србији, била је тема јучерашњег уживо програма Јутјуб продукције Хелм Каст. О стању у Србији су говорили писац Војислав Тодоровић, глумац Бранко Видаковић и новинари Нада Грујић и Игор Маринковић.

Тодоровић каже да медији масовно дезинформишу грађане да је забрана кретања уведена и у свим другим земљама. Он је објаснио да је у земљама ЕУ забрањено кретање у групама, али не полицијски часови или 24 сата забране излазак. Он је рекао да је у Србију под изговором борбе против пандемије уведена диктатура, да је ванредно стање уведено супротно Уставу.

- Ја не знам да ли је Вучић и даље председник, он је сад вођа. Он је самозвани вођа, он је искочио из окриља Устава – рекао је Тодоровић.

Он је указао да парламенти свих других земаља заседају, а да је у Србији Вучић сада приграбио себи облашћења и Народне скупштине и Владе Србије. Он је изаразо страх да је режим након варедног стања и после пандемије оставити на снази јер ће се уживети у садашњи систем функционисања.

- Мени све ово делије као медијска припрема за велику промену која следи у целом Свету. Када све банкротира, и папир престане да вреди, профитираће земље које имају највише злата или дијаманата – сматра он.

Он је коментарисао промену у Вучућевом понашању на последим наступима и рекао да су му изгледа саветници сугерисали да престане са хистерисањем како не би на даље обарао себи рејтинг. Видаковић каже да је Вучић све време радио на томе да постане апсолутни владар у Србији и да одлучује о свему и да је то постиго стављајући под контролу и Владу и Народну скупштину.

Став свих учесника дискусије било је да режим користи пандемију да оправда репресију и да им се новонастало стање свиђа као и да постоји опасност да ће пробати да га одрже и након завршетка опасности.

Уживо програм Хелм Каста одржава се сваке вечери од 21 сат у сарадњи са Правдом, Васељенском и недељником Сведок и можете га пратити на линку ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА