Најновије

АМФИЛОХИЈЕ ПОСРАМИО МИЛОГОРСКУ ПОЛИЦИЈУ: Зар су свештеници непожељна друштвена категорија? Изјава која одјекује!

Митрополит Амфилохије дао је изјаву у којој подсећа да верски обреди нису забрањени, што се види из аката који су донети у Црној Гори од 14. марта ове године, али је више него очигледно да се Управа полиције понаша као да су верски обреди – и то само Православне цркве – забрањени, а свештеници и монаси непожељна друштвена категорија.

Митрополит Амфилохије (Фото: Јутјуб)

Први пут за више од 80 година живота и 60 година своје свештенослужитељске службе, управо у ово време, два пута смо позивани у Управу полиције да дајемо изјаве због обављања својих свештених дужности и служби. Као митрополит црногорско-приморски и као човек исказујем људски и епископски протест због тога што се опело и сахрана покојника на овакав начин од стране државних органа злоупотребљавају, правно процесуирају и скрнаве – казао је у изјави Основном државном тужилаштву у Цетињу митрополит Амфилохије, преноси сајт Митрополије црногорско-приморске.

– Свештени чин опела је наша људска и хришћанска дужност и обавеза. Ни по Божјем, а ни по државном закону ми нисмо имали право да своју митрополитску и људску дужност не извршимо без обзира на било каква потоња тумачења у јавности – каже даље у својој изјави митрополит Амфилохије.

Цетињско Основно тужилаштво упутило је митрополиту црногорско-приморском Амфилохију позив за саслушање у четвртак 30. априла, поводом присуства сахрани историчара Владимира Јовиц́евиц́а на Ријеци Црнојевића. Тим поводом у цетињској полицији је саслушано више особа које су присуствовале сахрани, међу којима је и свештенство Митрополије црногорско-приморске.

Митрополит констатује да су мере које су уведене због ширења вируса корона од стране једног броја државних органа и носилаца јавних функција, а посебно од провладиних медија, искоришћене, а и даље се користе за идеолошко-партијско застрашивање верника са позиција јавне власти и масовно кршење Уставом загарантованих права, која могу бити ограничена само законом, а не никаквим наредбама и то без проглашеног ванредног стања.

– На крају, због свог служења васкрслом Христу Господу, спремни смо да одговарамо пред сваким судом овога света – истиче у изјави митрополит Амфилохије.

Како се Србијом ори порука незадовољства Вучићевих мера погледајте ОВДЕ!

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА