Најновије

ТРАМПУ СЕ ПРИВИЂАЈУ НЕКЕ СТВАРИ: Кина чини све да изгубим изборе! (ВИДЕО)

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да поступање Кине у вези корона вируса доказује да ће Пекинг "урадити све што може како би он изгубио могућност да буде реизабран у новембру".

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је оштро говорио о Кини и навео да разматра различите опције када су у питање последице према Пекингу због корона вируса.

"Могу да учиним много", рекао је амерички председник.

Трамп оптужује Кину за пандемију корона вируса, у којој је само у САД живот изгубило најмање 60.000 људи, за рецесију америчке економије и угрожавање његових шанси за реизбор.

Амерички председник, кога у САД често оптужују да је прекасно реаговао на епидемију корона вируса, оптужио је Кину и да није довољно учинила да свет на време упозори на ширење заразе.

Трамп не верује у анкете

Трамп је навео и да не верује у анкете које показују да је његов највероватнији ривал на предстојећим председничким изборима у новембру, демократа Џо Бајден, у предности.

Трамп је рекао да не очекује да ће председнички избори бити референдум о његовом управљању кризом са корона вирусом и изразио чуђење да Џо Бајден добро стоји у анкетама.

"Не верујем у анкете, али верујем да су људи у овој земљи паметни и да неће изабрати човека који је некомпетентан", рекао је амерички председник.

Трамп је критиковао вишедеценијски рад Бајдена као сенатора и потпредседника у администрацији Барака Обаме.

"Не мислим да је некомпетентан због стања у којем је сада, већ је некомпетентан последњих 30 година. Све што је урадио је лоше, његова спољна политика је ужасна", оценио је амерички председник.

Према најскоријим анкетама о председничким изборима, 44 одсто Американаца подржава Бајдена, а 40 одсто Трампа.

Прочитајте ОВДЕ зашто Москва не узима претње из Кијева.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА