Најновије

ИМА 30 МИЛИЈАРДИ И ДРУГ ЈЕ СА ПУТИНОМ! Сви детаљи о владару у чијој земљи оболели од короне имају бесплатно лечење!

У свим случајевима новог коронавируса у УАЕ, пацијенти се морају бесплатно лечити - без обзира да ли имају осигурање или не - појаснили су здравствени органи.

Шеик Мухамед бин Зајед Ал Нахјан (Фото: Јутјуб)

На основу директива Министарства здравља све здравствене установе са лиценцом морају да сумњиве или потврђене случајеве третирају као хитне случајеве, пише "Калејтајмс".

Циркуларно писмо је послато здравственим установама. У њему стоји да све здравствене установе морају случајеве разврстати у две категорије: они са здравственим осигурањем оне који то осигурање немају.

"Ако пацијент има осигурање, случајеви ће се третирати као хитни случајеви према уредби осигурања и осигуравајуће компаније ће испоштовати све примљене захтеве", наводи се у псиму у коме се још додаје:

"За оне који нису осигурани случајеви ће се и даље сматрати хитним случајевима, а за оне за које се сумња да су оболели или спадају у потврђене случајеве неће сносити никакве трошкове током лечења у било којој здравственој установи".

Један од челних људи УАЕ је и Шеик Мухамед бин Зајед Ал Нахјан. Он је престолонаследник Абу Дабија, заменик врховног команданта оружаних снага УАЕ и де факто владар те земље.

Његово лично богатство се процењује на око 30 милијарди а богатство његове породице на више од 150 милијарди долара.

У Србији је широј јавности познат као лични пријатељ председника Александра Вучића а његова земља је у неколико наврата свесрдно помагала Србији.

Последњи пут се то догодило када је, после телефонског разговора са председником Вучићем, шеик бин Зајед Ал Нахјан упутио авион са 10 тона помоћи Србији као подршка у борби против коронавируса.

Ево неколико занимљивих ствари које можда нисте знали о владару Абу Дабија.

1. Завршио престижне школе и војну обуку

Његово образовање започео је на Краљевској академији у Мароку у Рабату, где се школовао до десете године. Потом се вратио у Абу Даби и ту наставио школовање. Једно лето провео је учец́и у школи "Гордонстоун", у Шкотској

Похађао је и Краљевску војну академију "Сандхурст" у Великој Британији. Тамо је између осталог завршио курс летења, обучио се као падобранац а има завидно познавање о тактичким авионима и хеликоптерима.

2. На челу борбе против екстремизма

Шеик Мухамед био је на челу борбе против исламског екстремизма, а у својој неуморној борби против Ирана и Муслиманске брац́е он Сједињене Државе и председника Доналда Трумпа сматра главним савезником.

Такође је у блиским односима са руским председником Владимиром Путином али и са бившим америчким председником Џорџом Бушом.

3. Ужива у луксузном начину живота

Када се шеик Мухамед оженио принцезом Саламом 1981. године, наредио је изградњу стадиона на коме ће се за седмодневну церемонију лако сместити 20.000 гостију. Процењује се да је венчање коштало 100 милиона долара. Поседује два приватна авиона - Боинг 747 (А6-УАЕ) и Боинг 787 (А6-ПФЦ).

Када је на мору онда ужива на јахти "Рабдан", вредној 60 милиона долара.

4. Покровитељ уметности

Шеик Мухамед је најзаслужнији што је Абу Даби добио свој "Лувр", први универзални музеј у свету који носи поруку толеранције.

Француска и УАЕ су потписале уговор о изградњи Лувра у Абу Дабију, којим је Абу Даби пристао да плати Француској 525 милиона долара за коришћење имена "Лувр" у наредних 30 година и шест месеци, као и 750 милиона долара за ангажовање француских менаџера, задужених за надгледање 300 уметничких дела позајмљених из 13 музеја.

Изградња музеја коштала је 654 милиона долара. Здање се састоји од 55 одвојених зграда. Купола пречника 180 метара прекрива већину зграда музеја и може да се види с мора.

5. Обожава соколове

Шеик Мохамед изузетно воли соколове и непрекидно тражи начине како осигурати да они и друге врсте могу да се спасу од истребљења. Као део овог очувања основао је Фонд који пружа финансијску подршку ради обезбеђења заштите појединих врста.

6. Филантроп

Шеик Мохамед донирао је 55 милиона долара Глобалној иницијативи Уједињених нација за борбу против трговине људима. Током 2011. године, он и Фондација Билл Гатес обећали су да ће свако са своје стране уложити по 50 милиона долара за финансирање куповине и испоруке вакцина за децу у Авганистану и Пакистану.

Заједов добротворни маратон, иницијатива коју је покренуо 2005. године, прикупила је милионе долара за ширење свести о бубрежним болестима, а подржавао је и многе друге глобалне програме.

Прочитајте ОВДЕ    какав је то напад спречен у Русији.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА