Најновије

РАТ НА ПОМОЛУ: Ратни брод Венецуеле напао немачки крузер, али је након свега потонуо! (ВИДЕО)

Ратни брод Венецуеле напао је немачки крузер, ударио у њега више пута, али је том приликом тешко оштећен па је потопљен.

Ратни брод Венецуеле (Фото: Јутјуб)

Инцидент се, тврди CNN, догодио близу Венецуеле, али у међународним водама где је крузер РЦГС Резолут био на сервисирању током редовног одржавања. До ескалације је дошло кад је војни брод венецеланске ратне морнарице спазио крузер те се одмах запутио према њему и наредио му да промени смер кретања.

Према наводима крузерске компаније из Хамбурга, чули су се пуцњеви из оружја, а недуго након тога уследио је бочни ударац венецуеланског ратног брода који је био намеран. Крузер је том приликом претрпео мању штету, али је брод ратне морнарице Каракаса потопљен.

- Брод ратне морнарице Венецуела погодио је крузер с бочне стране како би му променио смер кретања, али је ударио у посебну оплату намењену за крстарење кроз лед. Крузер је претрпео мању штету, али је остао у функцији, док је ратни брод тешко оштећен и почео је тонути - стоји у службеном саопштењу компаније Колумбија Круз.

Они наводе да је до инцидента дошло у међународним водама. На крузеру су била 32 члана посаде, али без путника.

С друге стране, венецуеланска ратна морнарица потврдила је да се инцидент догодио, али је дала другачију верзију догађаја. Каракас тврди да се инцидент догодио у њиховим територијалним водама, близу острва Ла Тортуга.

Министар обране у Венецуели истиче да је крузер Ресолуте "можда превозио плаћенике спремне да нападну Венецуелу".

Председник Николас Мадуро окарактерисао је овај догађај као "терористички чин" и наредио детаљну истрагу. Мисија спасавања чланова посаде ратног брода венецуеланске морнарице успешно је окончана. Сви чланови посаде су спасени.

САД остале без дела флоте због заразе!  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Ало/index. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА