Најновије

СМРТ КОСИ: У Италији преминуло 120 медицинских радника, две сестре се убиле!

Медицинско особље у Италији је под "неподношљивим и непојмљивим" стресом док ризикују своје животе у борби против епидемије коронавируса, рекао је у суботу представник синдиката.

Италија (Фото: Јутјуб)

У Италији до петка преминуло 14.681 особа од последица коронавируса, а око 120.000 људи је заражено. Међу лекарима, медицинским сестрама и другим члановима медицинског особља умрло је 120, а заражено их је 11.252, рекао је Карло Палермо, председник лекарског синдиката Анао Асомед.

"Број заражених расте шокантним темпом", рекао је он.

Међу умрлима су и две сестре које су себи одузеле живот. Коментаришући њихова самоубиства, Палермо је истакао да је емоционални притисак на особље на одељењима с оболелима од ковида-19 огроман.

"Сваки дан су суочени са смрти, то није лако. Чак су заменили свештенике јер дају последњу причест", рекао је Палермо, узнемирен док о томе говори.

Подсећа да оболели од ковида-19 умиру сами у болницама јер су посете забрањене.

Палермо каже да је медицинско особље, укључујући породичне лекаре, у почетку било без заштитне опреме због подцењивања претње коју представља вирус.

"Били смо неприпремљени, не треба то крити", рекао је и додао да је епидемију подстакло то што на почетку нису изоловани први случајеви а лекарима и сестрама обезбеђене квалитетне маске.

Додаје да се на северу земље ситуација са заштитном опремом побољшала, али да несташице још постоје у централном и јужном делу земље.  

Прочитајте ОВДЕ  све детаље о владару у чијој земљи оболели од короне имају бесплатно лечење!

Извор: Хина

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА