Најновије

ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ ОТКРИВА: Ево који пацијенти ће после короне имати трајно оштећење плућа и шта значи најопаснија трећа фаза!

Др. Бранимир Несторовић открио је зашто они пацијенти који буду прикључени на респиратор имају 40 одсто шансе да ће доживотно имати оштећење плућа.

Др. Несторовић (Фото: Јутјуб)

- Ако су у питању пацијенти који су имали запаљење плућа, које није захтевало механичку вентилацију, онда не постоји ризик да ће имати оштећења. Али, они који су били на респиратору дуже време и развили акутни респираторни дистрес синдром, могу имати оштећења плућа касније и то у високом проценту – скоро 40 одсто њих ће имати оштећење.

Он је потом објаснио и шта значи најопаснија трећа фаза болести Ковид-19.

- Само 5 одсто оболелих прећи ће у трећу фазу, односно добиће акутни респираторни дистрес синдром, тј. потпуно уништење плућа. То значи да имају огромну количину течности због које не могу да удахну кисеоник, а избаце угљен диоксид. Овде се јавља сличност као и код САРС-а, односно чињеница да се код одређених пацијената стање може погоршати кроз свега неколико сати.

Како каже, људи често мешају запаљење плућа са АРДС-ом, а то нема везе једно с другим.

- АРДС је заправо цитокинска олуја, односно прекомерна реакција организма. И код грипа људи умиру од АРДС-а, а он се јавља и код других болести. Плућа када су преплављена тешноћу, човек се гуши, а без респиратора се умире - закључио је.

Прочитајте ОВДЕ    шта каже један освештени доктор а јако је разумно.

Извор: telegraf. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА