Најновије

ДРАМА У НОВОМ ПАЗАРУ! Директор болнице тврди: Очекујемо велики број заражених! Играли шах и домине уместо да буду у самоизолацији

Директор опште болнице у Новом Пазару др Мехо Махмутовић каже да је тренутно 13 регистрованих случајева заражених коронавирусом, али да очекују још поприличан број, због непоштовања мера Владе.

Директор опште болнице у Новом Пазару др Мехо Махмутовић (Фото: Јутјуб)

Самоизолација више не долази у обзир, рекао је др Махмутовић.

"Нема самоизолације, да је умео да се чува не би до тога ни дошло, идеја је да спречимо даље ширење. Један заражени целу околину зарази. Неке колеге су виделе да су пацијенте који су позитивни обилазиле комшије и пријатељи", навео је др Махмутовић.

Рекао је да су сви проверавани контакти једног пацијента били позитивни, а да забрињава што има и старијих суграђана који су се међусобно дружили, играли шах и домине, иако им је говорено да остану у кућама.

Др Махмутовић истиче да је охрабрила подршка Министарства здравља и председника Александра Вучића, који ће највероватније лично донети помоћ - 10 респиратора и три до пет транспортних респиратора

"Систем је прилично добро организован, забрињавајућ је био недостатак монитора и респиратора, пулсних оксиметара, покретни рендген, али све то сутра стиже", рекао је др Махмутовић и поручио да спремно дочекују велики број пацијената.

На тестирање је јуче послато 28 узорака, а данас ће их бити послато између 25 и 30.

"Сви са лакшом клиничком клиничком сликом биће пребачени у специјалне центре попут Сајма, а у наредном периоду ћемо од Новопазарске бање направити специјалну болницу за Ковид-19 са 240 постеља", најавио је др Махмутовић.

Прочитајте ОВДЕ шта је епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао о вирусу корона.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА