Најновије

ЛЕТИ ПЕРЈЕ НА КОСОВУ! КУРТИ ОПТУЖУЈЕ ТАЧИЈА: Он би сукоб на северу, како би се вратила идеја размене територија!

Косовски премијер у оставци Аљбин Курти изјавио је да "на Косову постоје политичари који желе сукоб на северу како би вратили идеју територијалне размене са Србијом".

Аљбин Курти (Фото: kryeministri-ks.net)

У видео-изјави објављеној на Фејсбуку, Курти је рекао да изјаве косовског председника Хашима Тачија да косовска влада треба да интервенише на северу Косова због проглашења карантина у северној Косовској Митровици и Звечану, грађани треба да узму са резервом.

Рекавши да је министарство здравља одобрило карантин у Северној Митровици и Звечану, Курти је додао да "то нису желели да раде лупајући у бубањ, како не би здравствену кризу продубили другом".

- Постоје политичари и високи званичници у Београду који желе сукоб на Косову, посебно на северу од Ибра. Међутим, у Приштини постоје политичари и високи званичници који желе сукоб на Косову, посебно на северу. Они желе да изазову напетост јер желе инциденте. Њихов територијални пројекат размене, уколико се спроведе, изазвао би нове сукобе и крвопролиће. Тај пројекат није успео. Сада желе да се сукоби и крвопролића на терену врате на територијалну размену, на поделу Косова. Исто важи за намеру да се по сваку цену прогласи ванредно стање - рекао је Курти.

Он је Тачија назвао "лисицом која је, када јој је изгорео реп, рекла да гори цео свет".

- Изјаве председника који се понаша као један од опозиционих лидера узимајте са задршком и смирено. Знате мудру изреку нашег народа да када лисици реп гори, она говори да гори читав свет. Лисица маше изгорелим репом да би спалила целу нашу земљу. Али не, то нећемо дозволити - подвукао је Курти.

Кинески лекари тврде да су многи у Србији неодговорни? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА