Најновије

Убиством Кнеза Михаила почео је суноврат Србије? (ВИДЕО)

Упињући се да докажемо како је Хрватска, али и све друге републике СФРЈ настале на територији Србије, истовремено заборављамо да се српска земља протезала све до Грчке, да је данашња Румунија била део Србије, и да је српски народ неколико пута од разних утицаја ослобађао Банат , али не у оним оквирима који су данас у саставу Србије већ који залази дубоко у румунске територије.

Срђан Новаковић (Фото: ХелмКаст)

Нови гост емисије Васељенска у продукцији ХелмКаст био је црквени историчар и антрополог Срђан Новаковић. Он је говорио о румунизацији Србије, погрчењу и утицају фанариота који је и дан данас итекако јак.

Новаковић је истакао да је пресудан моменат новије српске историје било убиство кнеза Михаила Обреновића у Топчидеру, који је спреман од царске Русије за владара Срба, Влаха и Бугара. А да је завршни ударац Србији дат од стране Карађорђевића који су били спремни на сваки уступак великих западних сила, а све у циљу свођења Србије на београдски пашалук.

Ипак, ма колико се трудили вековни непријатељи Србије, широм Румуније је и дан данас итекако јак култ Светог Саве али и Свете Петке, који се поштују као два најзначанија светитеља на овим просторима.

Како смо се одрицали српских хероја попут Старине Новака, али и зашто су поједини руски цареви као што је Иван Грозни, пореклом Србин, у данашњој историји представљени као негативне личности погледајте у емисији.

Власт оптужује грађане да су неодговорни! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vaseljenska.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА