Најновије

МЕРКЕЛ САОПШТИЛА ГОРКУ ИСТИНУ: Европска унија се распада!

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је данас да се ЕУ налази пред највећим изазовом од свог оснивања.

Ангела Меркел (Фото: Јутјуб)

"Суочени смо са великим изазовом по здравље грађана, а суочене су све земље чланице. Због тога мора бити у интересу свих, а тако и Немачке, да из те кризе не изађемо ослабљени, већ снажнији“, поручила је она.

Меркел је на конференцији за штампу најавила сутрашњи састанак евро-групе на којем ће бити разматран предлог Савета ЕУ, те поручила да ће Немачкој бити добро околико колико буде добро Европи.

Нагласила је да се у овој кризи видело колико су умрежене и испреплетане привреде, те да одговор мора бити само више Европе, Европа која је снажнија и која боље функционише у свим њеним деловима, а тако у свим чланицама.

Она је навела да су земље које су чланице евро-групе посебно повезане и да очекује од министара финансија предлоге за превазилажење кризе.

Меркел је подсетила на постојање кризног инструмента ЕСМ, који садржи кредитне линије, а које су доступне у случају елементарних непогода, додајући да пандемија то свакако јесте.

Поздравила је предлог председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен за очување радних места, наводећи да у тој сфери треба уложити много напора.

Прочитајте ОВДЕ  зашто је запенио Трамп.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА