Најновије

"За 10 дана почећемо са новим начином лечења короне": Брнабић најавила оштрију борбу против вируса

Председница владе Ана Брнабић изјавила је да је Србија у петој недељи епидемије коронавируса и да су ово дани када друштво пада или побеђује. Апеловала је на све грађане да поштују мере, јер сваки појединац треба да ради за цело друштво.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Још једном апелујем да се поштују мере, молим вас, ако не због вас, онда због солидарности са лекарима, медицинским радницима, старијим и хроничним болесницима", рекла је Брнабићева за телевизију Пинк.

Истакла је да је сваки дан током којег грађани не поштују мере и препоруке Владе, када се шетају и друже, заправо један дан дуже у карантину за грађане Србије старије од 65 година.

"Сваки дан кад прекршите мере, изађете, дружите се, јесте дан дуже за ваше родитеље, баке, старије суграђане да седе у изолацији. Када бисмо сви поштовали све мере и урадили и нешто додатно и када је дозвољено кретање, јер интенција је да се излази само кад се мора - за две недеље бисмо имали другачије стање у којем бисмо евентуално могли да олакшамо мере", рекла је Брнабићева.

Оценила је да грађани који не поштују мере Владе, а у 20 сати тапшу лекарима и медицинским радницима, показују врхунац лицемерја, срамоту и себичлук.

"То је шамар у лице лекарима кад изађу са клиника и болница после смене од 12 и више сати у гужву где се сви шетају, људи уживају, друже се и онда у осам сати чују аплауз", рекла је Брнабићева.

Истиче и да је огромна несолидарност према грађанима старијим од 65 година, који морају да седе у потпуној изолацији.

За десетак дана почиње плазма терапија за оболеле

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће за десетак дана почети такозвана плазма терапија за оболеле од корона вируса.

Брнабићева је за казала да ће се узимати антитела из крви људи који су се излечили и даваће се трансфузија оболелима.

"Следеће на шта идемо јесте плазма терапија. Узимамо крв од људи који су се излечили и имају антитела и дајемо трансфузију људима који су оболели. То ће бити за десетак дана, пошто пролази 21. дан од првог излеченог", рекла је Брнабићева.

Додала је да ће Србија покренути производњу тестова за масовно тестирање антитела и да се зна која је отпорност популације.

"Правићемо банку плазме како бисмо спремније дочекали јесен или зиму или било који други напад епидемије", навела је Брнабићева.

Премијер Велике Британије у тешком стању! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА