Најновије

РАТНИ АВИОНИ ШПИЈУНИРАЛИ ЏИХАДИСТЕ У ИДЛИБУ: Руси и Сиријци спремају завршни ударац терористима! Aко се не повуку, следи им уништење!

Велики број руских ратних авиона летели су током дана на малим висинама широм Сирије.

Руски авиони на сиријском небу (Фото: Јутјуб)

Како су пренели локални извори, руски ратни авиони су летели изнад ауто-пута М-4 (Алепо – Латакија), северозападног Идлиба и северне Раке.

Авиони су наводно пратили руске војне патроле у овом подручју, али је њихов главни задатак био да контролишу кретање побуњеника у Џиср ал-Шугуру у западном Идлибу.

Групе џихадиста одбиле су да се повуку са ауто-пута М-4 и његове околине иако је то било предвиђено споразумом, који су у Москви пре месец дана договорили руски и турски председник Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган.

Руска војска је упутила више апела да џихадисти испоштују договор, али они то одбијају да ураде. Русија је тражила од Турске да натера милитанте. Међутим, џихадисти имају подршку турске војске, која тврди да не може да их натера да се повуку јужно од ауто-пута М-4.

Један војни избор је навео да су руски авиони летели овим подручјем да би утврдили где су положаји џихадиста, јер постоји велика шанса да у наредним данима дође до обнове сукоба ако милитанти не испоштују договор.

Прочитајте ОВДЕ зашто америчка војска тврди да је убила лидера Ал-Шабаба.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА