Најновије

ВУХАН ОДБЛОКИРАН ПОСЛЕ 76 ДАНА! Становништво коначно добило дозволу да напусти овај град (ВИДЕО)

Становници кинеског града Вухана, из покрајине Хубеји, од данас се враћају нормалном животу јер је укинута вишемесечна блокада тог града од 11 милиона становника, уведена 23. јануара због пандемије коронавируса.

Вухан изашао из изолације (Фото: Јутјуб)

Свако ко има зелени код на здравственој апликацији свог паметног телефона има дозволу за путовање и додаје да су железнички и путнички саобраћај поновно успостављени.

Одлука је уследила пошто Кина данас није регистровала ниједан смртни случај.

Да би зауставила ширење корона вируса у Вухану, средишту епидемије која је букнула у децембру 2019, власти су успоставиле реструкције без преседана када је реч о путовању и затварању највећег дела привреде.

Прошлог месеца, када је Вухан известио о седам дана без новоинфицираних, отворени су тржни центри, а људима који живе у стамбеним објектима који су "слободни од вируса", било је дозвољено да напусте своје домове на два сата.

Од сутра, среде 8. априла, одобреном броју страновника биће дозвољено коришчење транспорта уколико покажу свој КР код за скенирање, а он је јединствен за сваку особу и показује њено здравствено стање.

Људима који су ангажовани на прављењу медицинске опреме и намирница за свакодневну употребу биће дозвољен повратак на посао, а остале индустрије које имају утицај на снабдевање националних и глобалних ланаца, такође, могу почети да раде.

Од сутра ће бити успостављен ограничен авиосаобраћај са око 200 летова из Вухана, са око 10.000 путника.

Прочитајте ОВДЕ који би руски град могао да постане као Бергамо.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА