Најновије

БЕЗ КОМЕНТАРА: Ко држи прст на дугмету за ланирање нуклеарне бомбе?!

Данас сазнајемо да је Борис Џонсон Премијер Велике Британије на интезивној нези, у веома тешком стању због корона вируса, те се намеће питање: Ко дрћи прст на обарачу, ко контролише нуклеарне бомбе? Без Коментара!

Нуклеарна бомба (Фото: Pixabay)

Када се вођа нуклеарне силе разболи, једно од првих питања је: Ко има прст на дугмету? У случају Британије, тренутни званични одговарају да јавност то не треба да зна.

На питање Би Би Сија да ли је министру спољних послова Доминику Рабу уручен нуклеарни код, док је премијер Борис Џонсон остао на интензивној нези са симптомима КОВИД-19, министар кабинета Мајкл Гов рекао је: „Постоје добро развијени протоколи које спроводимо.“

Без коментара на питања новинара

„Једноставно не могу разговарати о питањима националне сигурности“, рекао је Гов.

Џонсон је тражио од Раба да га замењује „тамо где је то потребно“.

Притисак части

Јапански премијер Шинзо Абе прогласио је ванредно стање с разликом: иако ће властима дати више снаге да контролишу људе да остану код куће и да се предузећа затворе, рекао је да ће то престати уместо формалногкарантина као што је то случај у другим земљама и уместо тога ће се ослонити на притисак заједнице ради ефекта повећања социјалног дистанцирања.

„Ако свако од нас може смањити контакт са другим људима за најмање 70%, а у идеалном случају за 80%, требало би да будемо у стању да видимо максимум броја инфекција за две недеље“, рекао је Абе.

Ванредно стање трајаће до 6. маја и примењиваће се у главном граду Токију и шест других префектура – које чине око 44% становништва Јапана.

Град Вухан у Кини још трауматизован

Мислите да су становници Вухана одушевљени изгледом за окончање карантина којим су захваћени милиони становника више од два месеца. Међутим,сви се још увек суочавају са ожиљцима које је оставио светски епицентар избијања заразе.

„Када сам чуо за укидање карантина, нисам се осећао нарочито срећним“, рекао је Гуо Јинг, становник који води „хотлине“ за жене за које се суочавају са дискриминацијом на радном месту.

„Заправо сам се осећао веома анксиозно. Много је питања за која нисмо сигурни да се могу решити: запошљавање, хоће ли пацијенти и даље имати дугорочне ефекте, шта је са преминулима.

Европа тежи ка солидарности

Министри финансија Европске уније покушаће поново у уторак увече да превазиђу националне разлике у вези са врстом економске подршке која ће се пружати онима који највише трпе од пандемује. Популарност ЕУ у истраживањима јавног мњења је у Италији опала, а челници Шпаније и Француске изразили су различите степене нестрпљења; пре свега, ЕУ не жели да се касни како би помогла, као што су многи критичари тврдили након глобалне финансијске кризе 2008/09.

Кина обележава прекретницу – без нових смрти

Кина је, први пут од почетка епидемије коронавируса, у уторак пријавила да су без нових смртних случајева. Укупан број потврђених случајева у континенталној Кини у понедељак је био 81,740, док је 3,331 особа умрла. Пошто је континентална Кина знатно превазилажила врхунац инфекције у фебруару, власти су скренуле пажњу на увезене случајеве и асимптоматске (без симптома) пацијенте, који не показују симптоме, али још увек могу да преносе вирус.

Графикон дана Гувернери Њујорка, Њу Џерсија и Луизијане указали су у понедељак на усмерене знакове да ће избијање коронавируса можда почети да се пласира у њиховим државама, и упозорили да због великог борја смрзних случајева у САД који се приближио цифри од 11.000 широм земље, нико без преке потребе на излази напоље.

Шта ћемо добити уместо обећаних 100 евра од Вучића сазнајте ОВДЕ!

Извор: Ројтерс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА