Најновије

ЂИЛАС: Ми се тебе, Вучићу, не плашимо

Александар Вучић, председник Србије и СНС, неће престати са ратом против политичких противника, а сад има и ванредно стање у коме му је све дозвољено.

Ђилас (Фото: Јутјуб)

Проблем је у томе што он све време одговара на питања која му нико не поставља, а не одговара на она која му се постављају. Али ми се тебе и онога што ти можеш да кажеш, кад све ово прође, не бојимо, Александре Вучићу, неки су од коментара представника опозиције које смо питали шта очекују од Вучића када, како најављује, једном проговори.

Вучић је неколико пута током ванредног стања одбијао да директно помиње и коментарише ставове политичких противника са аргументацијом да сада није време за то, те да ће свима на све одговорити када прође ова ситуација. „Биће дана за мегдана, пустићу их и да вређају, лажу и ништа не раде. Али то не значи да нећу да говорим заувек“, рекао је Вучић између осталог у Новом Пазару, најавивши да ће се огласити за 15 до 20 дана када све прође.

Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде, каже да је Вучић сада у најстрашнијој кампањи.

– Ми се тебе и онога што ти можеш да кажеш, кад све ово прође, не бојимо, Александре Вучићу. Али би ти и те како требало да се плашиш онога што ће ти рећи грађани Србије чије си животе неодговорним приступом кризи и политиканством угрозио, па си им онда рекао да су сами криви. А иначе, Вучић не говори сада јер је стратегија Асафа и Бебе да нас пљују најстрашније сви око њега тврдећи да хоћемо да умиру људи и деца више него у Италији, да нам је жао што не можемо да крадемо на маскама, да смо намерно слали људе у Италију да нам донесу вирус. Све то преносе и додатно оките сви његови медији. И онда је он ето фин, он неће да говори ништа. Као да Пинк и остали постављају питања која унапред са њим нису договорили. Али шта друго очекивати од човека који усред корона вируса путује по Србији у најстрашнијој кампањи коју је свет видео. Док другима каже да седе у кућама, он се са свитом сарадника, новинара и обезбеђења воза по Србији. А шта ћемо ако се сутра установи да је неко од свих тих десетина и стотина људи имао вирус? Ко ће за то да одговара – пита Ђилас.

Његов колега из блока Савез за Србију Бошко Обрадовић, лидер Двери, каже да га хвата страх и паника од Вучићевог понашања.

– Он је на челу државе, а понаша се ненормално. За њега предизборна кампања и даље траје. Митинг који је држао у Новом Пазару испред болнице је застрашујући. Медицинска опрема је чекала да буде предата док је он лично не преда. Поставља се питање на шта је све спреман у овој кампањи? За њега је очито политички маркетинг важнији од људских живота. И како сад да ћутимо и будемо конструктивни док све ово прође, кад је председник Србије можда већа опасност по наше животе од корона вируса? Он неће престатаи са ратом против политичких противника, а сад има и ванредно стање у коме му је све дозвољено. Не намеравам да чекам да дођу скрштених руку по мене – наводи Обрадовић.

Док Зоран Лутовац, председник ДС, за Данас указује да су Вучићеве најаве део кампање коју све време води.

– Проблем је у томе што он све време одговара на питања која му нико не поставља, а не одговара на она која му се постављају. Уместо да изражава државно јединство, како му Устав налаже, он води беспризорну политичку кампању, тражи кривце и непријатеље. Уместо да окупља, он дели, уместо да се бави пословима из свог домена, он се бави пословима лекара и владе. Ми смо рекли да је у време пандемије једина тема како се борити за животе и здравље грађана, политичка питања ћемо постављати после – закључује Лутовац.

Живковић: Објављујете непримерене текстове

Зоран Живковић, председник Нове странке, не очекује промену Вучићеве кампање после завршетка ванредног стања.

– Увредљива, безобразна, примитивна и мангупска реторика. Исто смо имали и до ових избора и неће се променити. То ме не чуди од Вучића. Чуди ме и од неких медија па и вашег. На пар места у данашњем броју имате текстове који су апсолутно непримерени најздравијем добу у Србији а камоли овоме сад. Коментар ваше колегинице, неког Љушића, који трује. То је исто ђубре као и оно што ради Вучић – сматра Живковић.

Када се враћамо нормалном животу у Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА