Најновије

Портпарол Министарства спољних послова: Кина се противи свим облицима дискриминације и предрасуда

"Не повећавамо или смањујемо одређене прописе о некоме само зато што су страни држављани", изјавио је портпарол кинеског министарства спољних послова.

Страни путник припрема се за укрцавање на транспортно возило у Новом кинеском међународном изложбеном центру у Пекингу, главном граду Кине, 17. марта 2020. године. Фото: Xinhua/Peng Ziyang

Портпарол кинеског министарства спољних послова рекао је у уторак да се Кина противи свим облицима дискриминације и предрасуда.

Портпарол Жао Лиђиан изнео је своје примедбе на конференцији за новинаре, одговарајући на извештаје у медијима да су Кина пооштрила мере контроле имиграције у циљу спречавања “увезених” случајева ЦОВИД-19, те да се неки странци жале на дискриминацију и све већу ксенофобију у Кини.

"Кина увек придаје велики значај безбедности и здрављу страних држављана у Кини и штити њихова легитимна права и интересе у складу са законом", нагласио је Жао.

Од избијања ЦОВИД-19, релевантна одељења и локалне самоуправе у Кини учинили су све напоре да задовоље животне, епидемиолошке контроле и медицинске потребе страних држављана, рекао је Жао и додао да је страним држављанима зараженим ЦОВИД-19 у Кини благовремено обезбеђено лечење.

"Кина се противи свим облицима дискриминације и предрасуда", напоменуо је Жао и додао да је Кина, с обзиром на развој епидемије, брзо и динамично прилагодила мере инспекције, карантина, превенције и контроле за стране држављане који улазе у Кину.

"То су привремене мере које Кина мора да предузме као одговор на тренутну ситуацију позивајући се на праксе многих земаља. Кина то мора да учини јер морамо бити одговорни и за свој народ и за стране држављане", рекао је Жао.

"Увек се односимо исто према страним држављанима и кинеским држављанима, спроводимо мере без дискриминације, у потпуности узимамо у обзир легитимне бриге дотичних особа и поштујемо њихову религију и обичаје. Не повећавамо или смањујемо одређене прописе о некоме само зато што су страни држављани” , рекао је Жао.

Он је нагласио да би сви странци у Кини требали стриктно да се придржавају Закона Народне Републике Кине о превенцији и лечењу заразних болести, као и других закона и локалних прописа о превенцији и контроли епидемија.

"Надамо се да ће страни држављани у Кини наставити да у потпуности разумеју и активно сарађују са кинеским мерама за контролу епидемије ради спречавања ризика и заштите здравља и безбедности сопствених и других. На тај начин ћемо допринети коначној победи над епидемијом", додао је он.

Откривено да је корона још опаснија него што се мисли! Не само да напада срце, већ оставља трајне последице, више ОВДЕ.

Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА