Најновије

ЦРНА ГОРА ПОД ДИКТАТУРОМ ГОВЕЧЕТА: "Овај народ не воли да буде слободан, овај народ воли да увек има неко златно теле које ће обожавати!"

Као неко ко је по вокацији историчар, упознат сам са многим системима који су важили као диктаторски у својим временима. Суштински јесу такви били, неки мање а неки више. Углавном када се на нашим просторима помене диктатура, прва помисао је наравно Јосип Броз, што и није чудно, јер је био комуниста, држава је била једнопартијска. Опет, задрти комунисти ће се одмах сјетити шестојануарске диктатуре и краља Александра. Ако још одемо у прошлост онда наилазимо на диктауру краља Николе, која је безмало трајала пуних 56 година итд.

Милогорци (Фото: Јутјуб)

Пише: Спасоје Томић, члан ГО Нове Српске Демократије

Међутим, ове личности повезује једна ствар, а то је да су (сада да не улазимо у ситна цревца) имали одређену харизму, градили култ личности, и тако се одржавали на власти. Добро, од поменуте тројице краљ Александар је понајмање био диктатор, али нема везе, није битно за суштину приче. 

Оно што је битно јесте чињеница, да смо ми у ЦГ још увјек, на жалост претполитичко друштво, и као што чињенице показују, увјек смо близу тога да склизнемо у тоталну диктатуру. Због чега? Због страха. Страх је узроковао да мирно прихватимо да нам се уведе неформално ванредно стање, неформални полицијски час! Ок, рећи ће многи, мора се, због короне, немој на улицу! Али то није све, доведени смо у ситуацију да смо дозволили да тзв органи реда а суштински партијска полиција ДПС-а упада у наше куће и хапси нас, само зато што смо код комшије ушли на кафу, код неког комшије који нема симптоме, који није био у контакту ни са једним зараженим, који никада није био у иностранству, нити ће јер нема средстава за тако нешто управо захваљујући тридесетогодишњој владавини ДПС-а. Оно што је пак поражавајуће јесте чињеница да нам је све ово наметнуло једно говече! И то не било какво говече, већ говече које беспоговорно слуша задриглог расточког бика! Ми на жалост имамо диктатуру говечета! Страшно! 
И није ми то најжалосније, мене штавише растужује чињеница да нас, који указујемо да је говече прекршило устав, разапињу исти они који би требало да осуде такав потез говечета. 

У сваком случају, корона је показала да нисмо далеко одмакли од свијести која је Титу носила штафету, јер овај народ изгледа не воли да буде слободан, овај народ воли да има увјек неко златно теле које ће обожавати.

Ипак, да не буде све тако црно, надам се да ће на неким изборима, овај народ ипак смоћи снаге да се издигне, и да прекине диктатуру задриглоглог расточког бика и његових говечади.

Мило Ђукановић оболео од коронавируса! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА