Најновије

МЕЛАНИЈА У КЛИН, ДОНАЛД У ПЛОЧУ: Нови сукоб међу Трамповима! Ко је у праву? (ВИДЕО)

Прва дама САД Меланија Трамп укључила се у борбу против коронавируса. Она је снимила видео у којем позива људе да носе маске, а након тога је објавила своју фотографију с маском.

Меланија и Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

"Док Центар за контролу и превенцију болести наставља да проучава ширење Ковида-19, надлежни препоручују да носите заштитне маске на јавним местима, на којима је тешко одржавати мере социјалног дистанцирања, попут трговина прехрамбеним производима и апотека.

Упамтите, то не замењује социјално дистанцирање. То је само још једна мера како бисмо били сигурни", казала је Меланија Трамп.


У видеу није ставила маску, али је мало касније објавила је фотографију на којој је носи.


Њен муж, амерички председник Доналд Трамп прошле недеље је говорио о препорукама Центра за контролу болести око ношења заштитних маски. Део здравствених радника пре тога је исказао забринутост да би маске могле погодовати инфекцији јер се натопе током ношења, а појавио се и страх да их неће бити довољно за здравствене раднике ако их грађани покупују.

Ипак, крајња препорука америчких стручњака је да маске не одмажу јер бројни заражени коронавирусом немају симптоме. Осим тога, док их носе, људи у мањој мери додирују нос и уста.

Трамп је Американцима саветовао да носе шалове и мараме преко лица док иду на јавна места. Иако он сам има фобију од микроба, нагласио је да неће носити маску.

"Не желим да је носим, то је само препорука", рекао је Трамп.

Прочитајте ОВДЕ каква је ситуација у једној америчкој болници током епидемије вируса корона.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА