Најновије

СРБИЈА У КАРАНТИНУ ЗА ОБА ВАСКРСА: Пооштрене мере, у кућама три дана без прекида

Засад није у плану да се Београд и Ниш посебно изолују, што је била једна од ранијих идеја, али се свакодневно прати ситуација и одмах ће се реаговати, кажу извори из врха власти.

Илустрација (Фото: mod.gov.rs)

Грађани у целој Србији неће излазити из својих домова пуних 60 сати - од петка у 17 сати до понедељка у пет ујутру, јер ступа на снагу продужен полицијски час који је кризни штаб Владе јуче усвојио.

Исто правило ће важити и за следећи викенд, што би значило да ће за оба Васкрса, и католички, који је сада у недељу, и православни, који је следеће недеље, људи бити у својим кућама.

Подсетимо, од јуче је на снази одлука по којој се укида мера изолације и лечења лакших случајева заражених короном код куће, а уместо тога - они ће бити хоспитализовани у привременим болницама.

Разлог за ту одлуку је, како је објаснио члан Кризног штаба владе Предраг Кон, што се у случају изолације у кући инфекција шири на чланове породице.

- Импровизоване болнице направљене су управо зато да би заштитиле од ширења инфекције, а не толико за лечење - објаснили су епидемиолози.

У Републици Србији је до 15 часова 8. априла 2020. године регистровано укупно 2.666 потврђених случајева КОВИД 19. Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 1.135 особа од којих је 219 позитивно. Хоспитализовано је 1.705  пацијената. На респиратору је укупно 112 пацијената. До 15 часова у Републици Србији тестирана је укупно 10.761 особа која је испуњавала критеријуме дефиниције случаја. 

На жалост, у последња 24 часа имамо и 4 (четири) смртна случаја, односно укупно 65.  Преминуле су четири особе  мушког пола.  Просек њихових година је 62 и они су имали коморбидитете, односно више других придружених болести које су допринеле нежељеном исходу.

Све детаље полицијског часа прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА