Најновије

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ ОПТУЖИО СИРИЈСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Асад је користио хемијско оружје у Сирији

Организација за забрану хемијског оружја (OPCV) објавила је данас извештај којим је режиму сиријског председника Башара ал Асада приписала три случаја употребе хемијског оружја, саопштио је Стејт Департмент.

Башар Асад (Фото: Сана)

Истражни и идентификациони тим OPCV (IIT) закључио је да постоје оправдани разлози за веровање да су сиријске арапске ваздухопловне снаге 24. и 30. марта 2017. бациле ваздушне бомбе са сарином у Лтаменах и бациле цилиндар који садржи хлор у болницу у истом месту 25. марта 2017. потврђујући да режим користи хемијско оружје и не поштује људски живота, наводи се у извештају.

Према Стејт Департменту, "упркос приступању Сирије Конвенцији о хемијском оружју 2013. године, Асадов режим је од тада више пута извршио нападе хемијским оружјем да би задржао свој моћ".

Заједнички истражни механизам ОПЦВ-УН претходно је потврдио да је Асадов режим користио хемијско оружје у више наврата, а сада је ИИТ извештај последњи у све вецћем броју доказа да Асадов режим користи хемијско оружје у Сирији као део намерне кампања насиља над сиријским народом, наводи се у саопштењу.

Русима управо ударен најјачи шамар, неко ће скупо платити због тога! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА