Најновије

ТЕНЗИЈЕ У СИРИЈИ РАСТУ! Путинови специјалци блокирали Амере! Трамп подигао авијацију, али је хладнокрвност Руса спречила сукоб (ВИДЕО)

Руска војна полиција пресрела је данас амерички конвој који је кренуо ка граду Ал-Камишли у сиријској провинцији Ал-Хасаки.

Руски војни конвој у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како су пренели локални извори, руске снаге блокирале су пут који води до источног улаза у Ал-Камишли. Руска војска је са неколико оклопних возила блокирала америчке трупе да уђу у град.

Исти извор је навео да је у америчком војном конвоју било 15 оклопних возила, који су кренули из своје базе Ал-Рмелан.

Амерички ратни авиони су чак надлетали ово подручје, али руска војска није хтела да уклони блокаду.

Један војни извор је навео да је овај руски потез вероватно био одговор на ранији инцидент. Пре неколико дана америчке снаге су блокирале патролу руске војне полиције која је била у рутинској контроли близу нафтних поља Ал-Рмелан у североисточном делу Ал-Хасаке.

Ово је било први пут да је руска војна полиција пресрела америчке снаге на североистоку Сирије. Углавном су се ранији инциденти између руске и америчке војске догађали у другим деловима Сирије.

Америчке снаге већ годинама покушавају да спрече руску војску близу нафтних поља. Као одмазду, локално становништво и провладине сиријске снаге су често блокирале америчке војне конвоје.

Војни извор је додао да Русија жели да учврсти своје присуство на североистоку Сирије размештањем додатних трупа и изградњом пријатељским односа са локалним арапским племенима. САД су забринуте због руских потеза, пошто желе да поврате свој утицај у региону, иако су нафтна поља под њиховом контролом.

Прочитајте ОВДЕ како САА уништава џихадисте у Идлибу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА