Најновије

ЕВРОПСКА КОМИСИЈА: Да се поштује и примени одлука Уставног суда у Приштини!

Европска комисија позвала је све политичке актере у окупираној српској покрајини да ”поштују и раде на примени” одлуке такозваног Уставног суда у Приштини који је потврдио уставност указа председника Хашима Тачија о именовању Авдулаха Хотија за мандатара владе те творевине.

Хашим Тачи (Фото: president-ksgov.net)

Гласноговорница Европске комисије Ана Писонеро наводи да је Брисел упознат са јучерашњом одлуком такозваног Уставног суда на Косову.

”Позивамо све (тзв.) косовске политичке актере да поштују одлуку Суда и да предузму неопходне кораке у њеној примени”, написала је Писонеро на Твитеру.

Уставни суд лажне државе оценио је у четвртак увече, 28. маја, да је декрет Хашима Тачија о одређивању Авдулаха Хотија из Демократског савеза Косова за мандатара за премијера терористичке творевине у складу са таозваним Уставом.

Тиме су створени услови за формирање нове Владе на окупираној српској земљи, уместо тренутне коју води Аљбин Курти из Покрета Самоопредељење, најјаче појединачне странке у скупштини, која се противи именовању Хотија.

Прочитајте ОВДЕ тајну Ивице Дачића коју је скривао деценијама.

 

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА