Најновије

РТ: Шта ће бити с кућом након разлаза "Ми – Глас из народа" - Ко је чији одборник и посланик?

У политичкој опцији која је била највеће изборно изненађење, на листи "Ми – Глас из народа" за само два месеца од избора дошло је до чак два осипања.

Први дисонантни глас био је носилац београдске листе Александар Јерковић који је мимо одлуке остатка оснивача листе понудио Српској напредној странци могућност преговора о уласку у власт. 

Потпуно неочекивано се десио нови раскол, након којег су групу напустили њен оснивач и најпрепознатљивије лице др Бранимир Несторовић и Александар Павић, обојица посланици у Скупштини Србије.

Као и код сваког разлаза, следи бракоразводна парница, нимало лака и поприлично бурна. Већ сада поставља се питање шта ће коме остати, од права на име, лого, али и посланичких, односно одборничких мандата.

Београдска листа "Ми – Глас из народа" освојила је шест одборничких мандата. Ова листа успела је да се поцепа на чак три фракције. У једној су Бранимир Несторовић и Борислав Антонијевић, другој Јерковић и Весна Јакић, док су два одборника остала уз групу преосталих оснивача покрета.

Српска напредна странка остаје при ставу да ће о формирању власти преговарати искључиво са Несторовићем који одбија било какве преговоре, док и одборници блиски оснивачима тврде да неће преговарати са СНС-ом.

Два посланичка клуба у Скупштини Србије

У Скупштини Србије група "Ми" има 13 посланика, али је већ сада јасно да ће бити формирана два посланичка клуба.

Бранко Павловић казао је да ће група ван Несторовића свој клуб назвати "Ми –  Глас из народа", док Несторовић каже да ће своју клуб назвати "Прави Ми".

Како је Павић рекао за РТ Балкан, међу посланицима који су уз Несторовића и њега су и Бранко Лукић, Борислав Антонијевић и Богданa Кољевић, а са осталима још нису разговарали.

На другој страни су преостали оснивачи "Ми", а то су Синиша Љепојевић, Митар Ковач, Бранко Павловић, Драган Станојевић и Јован Јањић. Остали посланици, Ана Крстић, Јелена Павловић и Ана Ивановић нису се до сад оглашавале.

Према неким проценама подела је 6-6, а један од посланика још се није јасно изјаснио.

Павловић је данас открио да ће у групи "Ми" остати сигурно седам посланика, а могуће и осам.

У Агенцији за привредне регистре за сад постоји удружење грађана под именом "Ми – Глас из народа" и правни заступник је Драган Станојевић. Са друге стране, Несторовић одговара да се службени рачун води на њега, те да он контролише финансије.

По тврдњи оснивача групе, на том рачуну тренутно нема новца, али би у њега требало да се сливају државне паре од посланичких мандата. Остаје да се види како ће правно бити решено да две групе одвојено добијају посланичке плате.

Један од оснивача Јован Јањић каже да је у Заводу за заштиту интелектуалне имовине у току процес заштите имена и логоа "Ми – Глас из народа".

Из јучерашњих догађаја јасно је да налоге на друштвеним мрежама контролише група која је остала у "Ми", јер је на Телеграм каналу објављено само саопштење које је потписао Станојевић, али не и оно које су објавили Павић и Несторовић.

Несторовић и Павић мораће да направе друге налоге за друштвене мреже преко којих би се обраћали јавности.

Руска армија је пробила одбрану противника, напредовала 2 км и заузела део Северног! (МАПА)

Извор: РТ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА