Најновије

НАТО СЕ РАСПАДА: Орбан и Фицо јасни!

После поруке Орбана да Мађарска неће учествовати у операцијама НАТО алијансе у Украјини, сада се огласио и Фицо.

То што је низ држава дозволио Кијеву да њиховим оружјем гађају Русију говори о њиховој жељи да дође до ескалације сукоба, Словачка неће бити увучена у ратне авантуре, поручио је словачки премијер Роберт Фицо који се опоравља од недавног атентата на њега.

„Сагласност западних земаља да Украјина може да користи западно оружје за нападе на руској територији само је доказ да велике западне демократије не желе мир већ ескалацију напетости са Русијом, до тога ће сигурно доћи. Као премијер Словачке нећу увлачити земљу ни у какве војне авантуре“, написао је Фицо на друштвеним мрежама.

У земљама ЕУ у току су избори за Европски парламент, а с тим у вези Фицо је написао да је гласао и да је потребно да изабрати посланике који ће подржавати мировне иницијативе а не наставак рата.

У земљама ЕУ у току су избори за Европски парламент, а с тим у вези Фицо је написао да је гласао и да је потребно да изабрати посланике који ће подржавати мировне иницијативе а не наставак рата.

Подсетимо, 15. маја на Фица је 71-годишњи писац Јурај Цинтула извршио атентат, а напад је приписао мржњи опозиције.

Словачки премијер је рекао да против Цинтуле, кога је описао као гласника зла и политичке мржње, неће предузети никакве активне правне радње нити тражити одштету.

И мађарски премијер је изнео сличан став у вези са одлуком земаља да дозволе Кијеву да користи западно оружје за нападе на Русију.

Он је рекао да генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг наредне недеље долази у посету Мађарској и да ће се тада разговарати о неучешћу Будимпеште у активностима Алијансе против других земаља.

„Следеће недеље, после избора за ЕП, долази нам генерални секретар НАТО и ми ћемо разговарати и о томе. Потом, 1. јула следи самит НАТО у Вашингтону. Морамо да се боримо за то да Мађарска може, као што и жели, да остане по страни свих активности које желе да спроводе ван њених граница а против других држава“, рекао је Орбан.

Извор: Спутњик 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА