Најновије

ЂИЛАС О НАСИЉУ МЕЂУ ДЕЦОМ: Полицајци неће променити ништа, већ укидање ријалитија и Вучићеве агресије

Председник Странке слободе и правде, Драган Ђилас, објавио је кратко саопштење у којем се бави питањем заштите деце од насиља, а поводом инцидента у београдској школи Владислав Рибникар, где је у једној школској торби пронађен нож, што је изазвало велику пажњу посебно обзиром да је реч о школи која је прошла паклену трагедију прошле године.

“Данас је код ученика осмог разреда ОШ Владислав Рибникар откривен нож. У истој школи у којој је прошлог маја убијен велики број деце, што говори да се у Србији после трагедије ништа није променило. Предложили смо низ мера за заустављање насиља. Влада је одбила све предлоге не желећи ништа да мења. Последице видимо данас.”, каже Ђилас у саопштењу.

“Полицајац испред школе неће спречити овакво понашање деце. То ће спречити промене у медијима, укидање ријалити програма, укидање агресије коју шире политичари СНС на челу са Александром Вучићем и њиховим таблоидима. То ће се спречити променом односа и деце и родитеља према наставницима. То ће се спречити кажњавањем оних који врше насиље у школама кроз друштвено користан рад. То ће се спречити потпуним ресетовањем читавог друштва, што није могуће док су инспиратори мржње и насиља на власти.”, објашњава председник ССП-а.

Што пре то схватимо, пре ћемо почети да предузимамо ове и многе друге мере које предлажу стручњаци, а које ће довести до смањења насиља у целом друштву, поручио је Ђилас.

Прочитајте ОВДЕ шта је Орбан рекао о Трампу и Русији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА