Најновије

ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Пад Соледара почетак краја Украјинске војске (ВИДЕО)

“Заузимање Соледара од стране војске Руске федерације има изузета значај, због стратешке локације тог града дуж пута између Бахмута и Северска. Пресецање линије фронта на овој тачки отвара могучност за даља напредовања на тој линији, и дугорочно присиљава Украјинску војску на повлачење на линије Краматорск - Славјанск - Константиновка. Украјинци знају да не могу да форсирају контра офанзиву за изгубљени град, а да себе нужно не ослабе на другим фронтовима.“ рекао је др Драган Петровић у емисији на каналу „Теша Подцаст“.

Драган Петровић (Фото: Хелмкаст)

Битка за Бахмут је сада додатно закомпликована због успеха Руске војске код места Опитное на југу од Бахмута. Ово је успех руске стране да има иницијативу, и то без коришћења нових мобилисаних снага, које тек требају да буду употребљене, по речима др Драгана Петровића. 
„Територија која је у игри није велика, али је једна од последњих утврђених линија, пред Краматорск-

Славјанска линије. После те линије иде степа која је тешко одбрањива, да би затим следећа препрека био Дњепар. Ми смо наравно још далеко од тога, али ово је први корак ка томе.“ поручио је Драган Петровић. „Именовање Герасимова за главнокомандујућег подиже улоге Руске Федерације. Да је Суровикин смењен и уклоњен, то би било другачије, али овде се ради о уласку генералштаба у овај процес и повећање њихових ингеренција на максимални ниво, и то представља могућност вече координације снага за рат у Украјини. Русија је само повећала улог у нивоу командовања“

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА