Најновије

МАСК СПРЕЧИО БРУТАЛНУ КАТАСТРОФУ: Испливали нови потенцијални догађаји

Прошле године Маск је оптужен за објављивање мировног предлога наклоњеног Кремљу, у коме је сугерисао да би Украјина требало да одржи референдуме о суверенитету које је организовала Русија у регионима које је припојила.

Маск је за време преговора око "Старлинка" рекао званичницима Пентагона да је лично разговарао са председником Русије Владимиром Путином.

Амерички милијардер Илон Маск одговорио је на оптужбе да је починио велеиздају јер није дозволио Оружаним снагама Украјине да искористе сателитску мрежу „Старлинк“ за нападе на руску Црноморску флоту.

- Ја сам држављанин САД и имам само тај пасош. Шта год да се деси, борићу се за Америку и умрећу у њој. Амерички Конгрес није објавио рат Русији. Ако је неко издајник, то су они који мене тако називају - написао је Маск на друштвеној мрежи „Икс“ (раније Твитер), коментаришући објаву у којој се наводи да је одбијање захтева Украјине да се активира „Старлинк“ – „неки облик велеиздаје“.

Политиколог Ерл Расмусен прокоментарисао је намеру Илона Маска да Пентагону да контролу над делом Старлинка.

Он је рекао да је након што је систем искључен преко Крима, Маск добио захтев Украјине да настави са радом. Али ни Украјина ни Сједињене Државе не би му платиле за ово.

„Маск зна да би, ако би се систем обновио, почела потпуна ескалација, терористички напади из Украјине би били успешнији. Маск је свестан да његов систем игра кључну улогу у овом сукобу, спречио је могућност страшне катастрофе“, рекао је Расмусен.

150.000 ВОЈНИКА КРЕЋЕ У НАПАД НА КРИМ? Украјинска војна обавештајна служба пустила аудио снимак на мреже где се чује руски војник

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА