Најновије

ШЕШЕЉ НАПАО ВУЧИЋЕВ РЕЖИМ: Да ли смеју представници једне заиста независне државе тако да се постављају?

- Нови невероватан политички скандал десио се јуче, када је Влада Републике Србије одлучила да суспендује сва наша учешћа у војним вежбама са другим државама. Истина, они су рекли да се то односи и на Русију и на Белорусију и на припаднике НАТО пакта и тако даље, али данас је требало да почне војна вежба „Словенско братство” у Белорусији, наши војници су већ сви били тамо, свечано дочекани и спремни да почну са извођењем вежбе и сад се враћају назад. То је нешто што је неподношљиво - каже лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Он се осврнуо и на тврдње Александра Вулина да је оваква одлука била изнуђена великим притисицима споља.

- Какав притисак? Ја сам одмах помислио да на главне челнике режима стављају оно камење што се ставља иначе на кисели купус, па да их тиме притишћу. Притишћу их као кисели купус. Да ли смеју представници једне заиста независне државе тако да се постављају? На притиске треба реаговати одбијањем, а не прихватањем, не савијањем шије, не пузећи, јер ако ови  са Запада сада виде да се ти притисци исплате, сада ће један за другим притисци да се пласирају и томе неће бити краја. Србија је морала да учествује на овој заказаној вежби, унапред договореној, за коју су већ наши војници довезени – каже Шешељ.

Он је позвао Владу да повуче српске војнике из Либана јер су им након Вучићевог споразуму у Вашингтону угрожени животи.

- Влада је, због сопствених глупости, морала да донесе одлуку да се све српске снаге у мировним мисијама повуку у Србију. Ми имамо неколико стотина војника у Либану. Главна оружана сила у Либану је Хезболах. Наши војници су до сада тамо служили непристрасно, да би сачували мир. Како сада неки српски официр може да убеди официра Хезболаха да смо ми и даље непристрасни, да смо објективни, кад је Србија прогласила Хезболах терористичком организацијом? Упозорили смо, Хезболах није терористичка организација и шта ће нам сукоб са Хезболахом. Хоће ли сад наши војници и официри тамо испаштати због тога, да реагују ови из Хезболаха –  Ако смо ми терористи,  е сад ћете да видите шта су прави терористи. Толико је то било неозбиљно. Ми захтевамо да се одмах сви српски војници и официри врате из свих мировних мисија широм света где су одлазили ових година. То треба обуставити, а војне вежбе са пријатељским земљама нама су важне као хлеб насушни и то не смемо да отказујемо. Не смемо да кваримо пријатељство са Русијом и Кином – рекао је Шешељ.

Рад портала Правда можете подржати куповином књига из наше интернет продавнице, књиге и цене можете погледати ОВДЕ.

Он је реако да Србија треба новим потезима наших власти да уверимо Русију и Кину да се наши пријатељски односи неће мењати, да ми остајемо поуздан партнер и пријатељ.

- Сувише смо се играли са стрпљењем Русије, сувише смо се играли са стрпљењем Кине. Треба да кажемо – постоје непоуздани заступници разних компанија које желе да уведу 5Г мрежу, али кинеске фирме су најпоузданије. „Хуавеј” је најпоузданији и „Хуавеј” је без премца, бар када је реч о Србији. Хоћемо са њима да то реализујемо, а са Русијом имамо традиционални савез, братство, блискост, и културну и националну, и то се не сме доводити у питање – каже Шешељ.

Медојевић разјаснио да ли се опозициона коалиција у Црној Гори распала јуче, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА