Најновије

"ГРАД" СИСТЕМИ ГРУПЕ ВОСТОК: Уништена упоришта ОСУ - тукли и дању и ноћу у домету од 33 до 42 километра

Посаде вишецевних ракетних система БМ-21 Град артиљерије комбиноване формације Групе трупа Восток из Забајкалије извеле су ракетне нападе на упоришта Оружаних снага Украјине (ОСУ) на једном од одсека јужнодоњецког правца специјалне војне операције.
БМ-21 Град / МО РФ

БМ-21 Град / МО РФ

Прецизне ударе на идентификоване непријатељске циљеве вршили су артиљерци, и дању и ноћу. Подаци објективног праћења беспилотних летелица потврдили су губитке непријатеља у људству и опреми, а покушај ротације јединица Оружаних снага Украјине је осујећен, наводи се у саопштењу министарства одбране РФ.

МЛРС Град ефикасно користе артиљерци групе трупа Восток за наношење ватре на непријатељске положаје и пружање ватрене подршке дејствима јуришних јединица. Свако борбено возило носи пакет од 40 ракета са дометом гађања од 33 до 42 километра, у зависности од врсте муниције која се користи.

Није ноћна мора, него јава...

За гађање мете посади је потребно само неколико минута, након чега се испаљује пакет од десетина граната калибра 122 мм у правцу непријатељских положаја. Рад стручњака одговорних за тачност и прилагођавање ватре заслужује посебну пажњу. О томе је детаљно говорио геометар посаде МЛРС са позивним знаком „Јава”, пише сајт МО РФ.

„Уградим компас и оријентишем возило ка главном правцу мете, дајем тачне углове стрелцу, а он већ упери Град у мету“, рекао је оператер са надимком, тј. “позивним знаком” Јава.

„Мој прадеда се борио, моја браћа се сада боре овде... А ја сам дошао да пружим подршку нашим војницима... Сви задаци ће бити завршени. Победа ће бити наша!“, поручује „Јава“, стоји на сајту министарства одбране РФ.

Прочитајте ОВДЕ о најављеној ескалацији на Блиском истоку и “уласку Ирана у рат”

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА