Најновије

РУСКИ ПОЛИТИКОЛОГ ТВРДИ: Спремна инвазија, у наредна два дана Украјина ће напасти руске снаге у Придњестровљу (МАПА)

Међу ударним светским вестима данас је да је руски председник Владимир Путин опозвао је декрет из 2012. који је делимично подржавао суверенитет Молдавије у решавању будућности Придњестровља, сепаратистичког региона који се граничи с Украјином и у којој је Русија стационирала трупе. Руски политиколог Сергеј Марков објаснио је позадину ове одлуке.

"Наводно, Зеленски припрема ”поклон” Путину на годишњицу почетка СВО – заузимање Придњестровља од стране Оружаних снага Украјине 23. фебруара, на Дан заштитника отаџбине. И улазак неофашистичких одреда и масовне репресије против присталица Русије. Они немају где да побегну, јер су фактички опкољени. Наводно, све је то већ договорено са Сједињеним Државама и Молдавијом. И све је одобрено јуче на састанку у Варшави уз учешће Бајдена и Маје Санду. А ово је и Бајденов ”поклон” Путину - заузимање Придњестровља.", каже Марков, а преноси руски телеграм канал InfoDefense.

Исти извор наводи да постоје информације да Оружане снаге Украјине припремају пробој са две стране, од Станиславке и Тимкова до Придњестровља (Приднестровска Молдавијанска Република). 

“Најпре ће, наравно, инсценирати напад руских оружаних снага са стране ПМР-а као разлог за реакцију. 

Због тога је данас у 20.00 Котовски гарнизон (прим.прев.: гарнизон армије РФ, који се налази у ПМР) почео премештање према границама ПМР. Планира се организација ”пробоја” у реону места Тимково и Станиславка. 

У реону Красноокњанска (близу границе са ПМР) граничаре премештају у дубину Украјине (око 2км), подаље од границе. 
Такође на Слободки стоје возови који су неки празни, а неки са опремом. 

Претпоставља се да је план, да се украјинци железницом пробију до Колбасне, где се налази огромно складиште муниције Западних трупа бившег СССР-а.

Кировоградски аутопут (звани Полтавка) неколико километара од контролног пункта "Платоново" – ту се гомила опрема. На контролним пунктовима и јединицама оружаних снага Украјине има много Хамера”, наводи исти извор.

У Придњестровљу се налазе руске мировне снаге које чувају зону разграничења између војске Молдавије и побуњеника.

Заробљени украјински војник: Британски војници су са нама на првим линијама фронта

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА