Најновије

МАЛА СЛАТКА СМРТОНОСНА "АКАЦИЈА": "Храбри" уништили упориште ОСУ и складиште муниције код Авдејевке (ВИДЕО)

Војници посаде самоходне артиљеријске хаубице 2С3 „Акација“ калибра 152 мм из групе трупа „Центар“ разорили су упориште Оружаних снага Украјине на правцу Авдејевке у зони специјалне војне операције (СВО), саопштило је руско министарство одбране РФ.
Храбри

Храбри

Током борбеног дежурства, посада беспилотне летелице открила је непријатељско упориште чије су координате пренете артиљерији ради даљег дејствовања и уништавања. Добивши све почетне податке за гађање, артиљерци су брзо уперили топ у мету и, испаливши серију хитаца са затвореног ватреног положаја, уништили непријатељско утврђено упориште, стоји у саопштењу руске армије. 

Заједно са утврђењима и људством, уништено је и складиште муниције, које је експлодирало од прецизног поготка артиљеријске гранате. Група која је извршила ове задатке је позната и под називом “Храбри”, односно, по руски – “Отважни”.

Трајекторију удара је исправио оператер извиђачке беспилотне летелице, који је снимио и потврдио потпуно уништење упоришта и људства Оружаних снага Украјине.

Координираним и ефикасним дејствима артиљераца спречава се пребацивање противничких резерви и подржавају офанзивна дејства моторизованих јединица групе снага Центар, наводи се у саопштењу МО РФ.

Погледајте објављени видео материјал:

Прочитајте ОВДЕ о напретку руске армије у Харковској области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube