Најновије

„Хјустоне, имамо проблем“: Бивши агент ЦИА тврди – САД неће испоручити Кијеву обећане ракете

Амерички војно-индустријски комплекс, супротно популарном веровању на Западу, није способан да обезбеди Украјини довољан број система противваздушне одбране, изјавио је бивши агент ЦИА Лари Џонсон у интервјуу за Јутјуб канал „Dialogue Works“.

„Најпре су наручили десет хиљада ракета. Али мора да се разуме да сваки пут када непријатељска ракета уђе у ваздушни простор, неопходно је испалити две ракете 'патриот' да би се ракета оборила. То значи да, уколико постоји 10 хиљада ракета, може да се обори пет хиљада. У реду, а колико је Русија испалила ракета од почетка специјалне операције? Отприлике 7.450. Хјустоне, имамо проблем!“, рекао је Џонсон.

Према његовим речима, САД неће успети да испоруче Кијев планирани број ракета чак и ако повећају производњу. Истовремено, потенцијал Оружаних снага Русије значајно превазилази војне способности украјинске војске, приметио је он.

„Не знам одакле су људи добили ову идеју о пат позицији. Она подразумева да ниједна страна не може да начини потез. То је најједноставнија дефиниција. А Русија има много потеза! Москва може да повећа број авијације, система ПВО, дронова, пројектила и број снага. Шта Украјина може да уради од овога? Ништа“, закључио је бивши агент ЦИА.
Украјинске власти су протеклих месеци више пута саопштавале о озбиљној несташици оружја и муниције међу Оружаним снагама. Према речима Владимира Зеленског, уколико се ситуација не промени, Кијев ће почети да предаје територије.
Кремљ је више пута истицао да пумпање Украјине оружјем са Запада само продужава сукоб и не доприноси почетку преговарачког процеса о његовом окончању.

НОВИ СТРАВИЧНИ СНИМЦИ ИЗ ИРАНА! У току евакуција тела са места погибије иранског председника!

Извор: Спутникпортал.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА