Најновије

ПУТИН ПОСЛАО БРУТАЛНУ ПОРУКУ ЗАПАДУ! Нуклеарно оружје је спремно: Француска и Британија ће платити цену

Председник Владимир Путин послао је сигнал западним земљама да Русија нец́е толерисати мешање НАТО-а у украјинско питање, рекао је бивши амерички обавештајац Скот Ритер на Јутјуб каналу Диалогуе Воркс.

- Владимир Путин је врло јасно ставио до знања да Русија нец́е толерисати било какву интервенцију НАТО- а у украјинском питању. Ово је сигнал САД да ц́е, ако Велика Британија дозволи употребу пројектила Сторм Шедов против стратешких циљева у Русији, платити за то. Ако Француска распореди трупе на тлу Украјине, Француска ц́е платити своју цену - рекао је експерт.
Према Ритеру, руске нуклеарне вежбе сигнализирају Западу њену спремност да употреби било које оружје неопходно за заштиту њених виталних интереса.

- Руси се не шале, не блефирају. Али ово није ништа ново, они су увек говорили: клоните се Украјине, нец́ете моц́и да је уђете у НАТО, ми ово нец́емо дозволити, за нас је ово егзистенцијално питање, због чега ц́емо употребити сво оружје које нам је на располагању - рекао је експерт.

Како је приметио бивши обавештајац, Москва је више пута упозоравала Запад и стално је прелазила црвене линије у односима са њим. Ако пренагљене одлуке НАТО-а о Украјини доведу до сукоба између алијансе и Русије, њен ударац ц́е, уверен је аналитичар, бити задат без прелиминарног дијалога или „телефонског позива“.
- Владимир Путин је током говора поводом Дана победе подсетио свет да су руске стратешке нуклеарне снаге спремне - закључио је Ритер.

Раније је секретар за штампу руског председника Дмитриј Песков приметио да изјаве представника западних земаља о њиховој спремности да пошаљу трупе у Украјину захтевају одговоран, брз и ефикасан одговор Москве. Према његовим речима, нуклеарне вежбе које је најавила Русија директно су повезане са најновијим претец́им, провокативним и ескалирајуц́им тензијама на континенту, изјавама једног броја европских представника.

У марту је такође рекао да Русија нец́е користити нуклеарно оружје осим ако не буде претње самом постојању земље. Осим тога, представник Кремља назвао је опасним дискусије политичара у САД и Европи о вероватноц́и нуклеарног рата.

ГОРИ ХАРКОВ КАО БАКЉА: Фронт постао паклено крвав, чека се руска офанзива

Извор: Инфомрер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube