Најновије

ВУЧЕВИЋ "ПРОСУО" КУРТИЈА: "Ктитори" га нису прогурали у Савет Европе

Премијер Србије Милош Вучевић рекао је данас да премијер привремених приштинских институција Албин Курти упадом тзв. специјалне полиције у експозитуре банке Поштанска штедионица у Лепосавићу, Звечану и Северној Митровици показује да је очајан јер му његови „ктитори” још увек нису омогућили улазак тзв. Косова у Савет Европе.
Вучевић

Вучевић

Вучевић је упитао међународну заједницу коме и зашто смета Поштанска штедионица.

„Због чега су косметски Срби једина заједница у Европи која не може нормално да послује? Имају ли они право на плате и пензије, или је против њих све дозвољено”, упитао је Вучевић, саопштио је његов кабинет.

Вучевић је додао да међународна заједница „предуго и преблаго (не) реагује на Куртијева непочинства”, додаје се у саопштењу.

Припадници тзв. косовске полиције са пушкама и панцирима упали су данас у експозитуре Поштанске штедионице у Косовској Митровици, Звечану, Зубином потоку и Лепосавићу, док су грађани покушавали да подигну пензију, социјалну помоћ и друга новачна средства, јавио је раније дописник Танјуга са КиМ.

Из тзв. косовске полиције речено је да они заједно са пореском службом и уз дозволу тзв. косовског тужилаштва врше „контролу незаконитог пословања”.

Полиција је такође упала и у зграду Управе за трезор у Косовској Митровици.

Када су припадници полиције ушли у зграде, странке које су се налазиле у просторијама штедионице су избачене из зграде, док су радници задржани, а испред све четири експозитуре налазе се припадници полиције наоружани дугим цевима.

Поред тога, припадници специјалних јединица распоређени су на више пунктова у улицама које воде према банкама, преноси Танјуг.

Прочитајте ОВДЕ више о упадима у експозитуре Поштанске штедионице на КиМ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА