Најновије

КИЈЕВ ЈАВЉА НОВУ СМЕНУ У РУСКОЈ ОФАНЗИВИ! Код Харкова, на лицу места, безнађе се наставља

Украјински медији извештавају о значајној промени у командном врху Оперативно-тактичке групе „Харков”. У светлу текуће руске офанзиве, бригадни генерал Михаил Драпати именован је за новог команданта, заменивши досадашњег команданта Јурија Галушкина.

Детаљи промене у командном врху

Нови командант: Бригадни генерал Михаил Драпати преузео је команду над ОТУВ „Харков”, једном од кључних украјинских војних формација у региону.Смена Јурија Галушкина: Јуриј Галушкин, који је до сада водио ОТУВ „Харков”, смењен је у контексту текуће офанзиве, што указује на потребу за променом у стратегији и руководству.

ШТА РАДИ ОВО КИЈЕВ? Све пребацују на једну тачку, тенкови по улицама, тотални хаос (ФОТО)

Стратешке импликације

Ојачавање одбране: Именовање Михаила Драпатија сугерише настојање украјинске војске да ојача своје командне структуре и побољша координацију и ефикасност у одбрани против руске офанзиве.Фокус на Харков: Ова промена указује на критичну важност региона Харкова у текућем конфликту и потребу за снажним и ефикасним војним руководством.

Реакције и очекивања

Прилагођавање стратегије: Смена команданта може донети нови приступ и стратегију у одбрани Харкова, са фокусом на побољшање одбрамбених позиција и прилагођавање тактике у светлу актуелне ситуације.
Подршка новог руководства: Очекује се да ће украјинске снаге подржати новог команданта и радити на имплементацији нових стратегија и тактичких планова за ефикасно одбијање руског напредовања.

Контекст офанзиве

Текућа руска офанзива: Руске снаге настављају своје напредовање у области Харкова, што је довело до потребе за реорганизацијом и јачањем украјинских командних структура. Изазови на терену: Промена у командном врху ОТУВ „Харков” долази у тренутку интензивних борби и настојања да се одрже и ојачају одбрамбене линије у овом кључном региону.

Пауза и(ли) рестарт: Шта нас чека у дијалогу Београда и Приштине?

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА