Најновије

Питање чланства тзв. Косова у Савету Европе није на дневном реду Комитета министара

Дневни ред Комитета министара Савета Европе, који ће заседати 16. и 17. маја у Стразбуру је усвојен и на њему се није нашло питање чланства тзв. Косова у Савету Европе (СЕ), сазнаје Танјуг.

Како је речено, дневни ред је склон променама и може се десити да ово питање буде уврштено и на самом министарском састанку.

Шефица српске делегације у Парламентарној скупштини Савета Европе (ПС СЕ) Биљана Пантић Пиља рекла је јуче за Тањуг да мисли да је након састанка председника Србије Александра Вучића са његовим колегом Емануелом Макроном дошло до одређених промена у ставовима појединих земаља, пре свега Италије и Француске, и изразила наду да се о пријему тзв. Косова у СЕ неће уопште расправљати на предстојећем Комитету министара.

ПС СЕ је 16. априла усвојила препоруку на основу извештаја Главне известитетељке за пријем Косова у СЕ Доре Бакојани да се тзв. Косово прими у чланство СЕ.

Бакојани је препоручила чланство тзв. Косова у СЕ, иако је Приштина испунила само један од три услова које је она првобитно навела, а то је спровођење одлуке уставног суда у Приштини о враћању земље манастиру Високи Дечани и то тек осам година након доношења.

Дуга два услова - формирање Заједнице српских општина и решавање проблема експропријације земљишта у општинама где живе углавном Срби Приштина није испунила.

НАПРЕДЊАЦИ УСТУКНУЛИ И ПОВУКЛИ ПРИГОВОРЕ? Намеће се питање шта је овде легално

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА