Најновије

ЈАВИО СЕ БАЈДЕН: Примирје на Блиском истоку могуће је већ од сутра! Мора да се испуни само један услов

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је да би примирје у Појасу Газе могло да ступи на снагу већ "сутра ако Хамас ослободи преостале таоце које држи у Гази".

Породице пет Американаца за које се верује да су таоци у Гази састале су се у петак са саветником за националну безбедност Џејком Саливаном и координатором за Блиски исток, Бретом МцГурком.

Према извештају са тог састанка они су "изразили своје огромно незадовољство због продуженог застоја, посебно након што су недавни снимци талаца показали њихове вољене особе онеспособљене, мршаве, бледе и под очигледним стресом".

Израелска војска позвала је јуче становнике насеља у централном делу Рафе да се евакуишу док наставља операцију против Хамаса у том граду. Израелски ратни кабинет у четвртак увече је одобрио "ограничено проширење" војне операције у Рафи.

Агенција Уједињених нација за помоћ Палестинцима у Гази (УНРWА) саопштила је да је око 300.000 људи погођено наредбама за евакуацију у Рафи и Џабалији, али да би бројеве вероватно могли бити и вец́и јер су то густо насељена подручја. Око милион Палестинаца, који су побегли од сукоба у другим деловима Појаса Газе, нашло је уточиште у Рафи.

РУСКА ВОЈСКА НЕ СТАЈЕ! Ослобођена још четири насеља у Харковској области

Извор: Информер.рс
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА