Најновије

БУДАНОВ ПРИЗНАО КРАХ У ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Немамо више резерви - Руси напредују и освајају!

Кијев не може да пребаци јединице у Харковску област јер су украјинске трупе концентрисане на другим деловима фронта, а резерве су празне, указао је руководилац Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране Кирил Буданов.
Буданов

Буданов

Ситуација за украјинску војску у Харковској области постаје критична, признао је руководилац Главне обавештајне управе украјинског Министарства одбране Кирил Буданов, преноси "Њујорк тајмс".

"Ситуација је на ивици. Сваког сата постаје критичнија", пожалио се Буданов.

Украјински генерал-потпуковник каже да руске снаге нападају североисток како би приморале Украјину да укључи у борбу ионако танке резерве украјинских војника и одврати их од борби на другим местима.

Међутим, Кијеву ће бити тешко да пребаци јединце у Харковску област, с обзиром да су концентрисане у другим областима фронта, појаснио је Буданов.

"Све наше снаге се налазе или овде или у Часовом Јару. Искористио сам све што смо имали. Нажалост, више ништа нам није остало у резервама", нагласио је шеф Главне обавештајне управе.

Поред тога што су бројчано надмашени, Украјинци се суочавају са несташицом оружја, посебно артиљеријске муниције, а оружје из Сједињених Америчких Држава тек је почело да стиже, пише "Њујорк тајмс".

Крајем протекле недеље, након вишесатних ракетних напада и темељне артиљеријске припреме, део јединица Оружаних снага Руске Федерације је из Белгородске прешао на територију Харковске области у Украјини и почео операције на неколико праваца.

Руско Министарство одбране је потврдило да је руска војска ослободила неколико места у Харковској области.

Прочитајте ОВДЕ о тврдњи Павића да између СНС и прозападне опозиције постоји договор о изборима

Извор: РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА