Најновије

Ана Брнабић: Вучић борбом пореметио планове предлагача резолуције о Сребреници

Председник Скупштине Србије Ана Брнабић изјавила је да су предлагачи и спонзори резолуције о Сребреници у УН били изненађени способношћу и одлучношћу председника Србије Александра Вучића да се бори како би објаснио колико је резолуција погубна и у супротности са Дејтонским мировним споразумом.

„Председник Александар Вучић им је пореметио многе планове и помрсио конце и додатно је одлажу јер нису очекивали никакав отпор Србије. Они су навикли на Србију до 2012. године. Не могу да се навикну да Србија има капацитет и храброст да се бори и да има једног Александра Вучића који ће смети да се бори“, оценила је Брнабићева за ТВ Прва.

Брнабићева је рекла да ће Вучић стићи до сваког краја света – „од Пацифика до Кариба“, да ће контактирати сваку афричку државу, да ће сваког замолити за помоћ и да ће издвојити време да објасни свима колико је погубна резолуција о Сребреници и да директно крши Дејтонски мировни споразум.

„Самим тим резолуција је изузетно проблематична за регион и она нема чак ни одобрење председништва БиХ. Борићемо се и даље. Ја мислим да је то, што се председник враћа и наставља борбу из Њујорка за спонзоре и коспонзоре резолуције потпуна ноћна мора. Ми настављамо овде да се боримо раме уз раме с њим за нашу Србију, наше интересе и наш народ“, закључила је Брнабићева.

„Измене Закона о бирачком списку неозбиљне, донете зарад вишег циља“

Брнабићева сматра да су измене и допуне Закона о јединственом бирачком списку изузетно неодговорне и неозбиљне, али да су усвојене због вишег циља - унутрашње стабилности, дијалога са опозицијом, али и да Србија на дође у ситуацију да 3. јуна након избора опозиција поново тражи алиби за свој неуспех.

Она је, коментаришући тврдње неких опозиционих посланика да је доношењем овог закона владајућа коалиција признала да је било прекрајања изборне воље на изборима 17. децембра, казала да то није тачно и да је циљ потпуно супротан.

„Ми смо показали свима да није ни било никакве крађе. Ово управо показује да ми немамо шта да кријемо, да није било било какве крађе, да није било било никаквих фантомских гласача“, рекла је Брнабићева.

Она је оценила да ће грађани на изборима 2. јуна препознати оне странке које имају план програм и које су посвећене националним интересима и за њих гласати.

„Верујем да ће грађани 2. јуна гласати за резултате, за визију, за план и програм, за посвећеност. И пре свега за посвећеност националним интересима и националним циљевима. Ми у овом тренутку имамо кампању која је мало видљива и која је ниског интензитета. Због различитих националних питања ми не можемо довољно да се посветимо овој кампањи, посебно председник Републике Србије Александар Вучић“, рекла је Брнабићева.

СЛЕДИ ПОСЛЕДЊИ УДАРАЦ! Руска војска ослободила пет насеља у Харкову

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА