Најновије

УКРАЈИНЦИ ПРОБАЛИ ДА ПОБЕГНУ! Пречени им путеви, жестока борба (ВИДЕО)

Борци групе „Север” успешно су пресекли пут бекства украјинским снагама из Волчанска, уништивши мост преко реке Волчје, који је био кључна саобраћајница за пребацивање украјинских резерви у правцу Харкова.

Детаљи операције

Уништење моста: Руске снаге уништиле су још један мост преко реке Волчје, чиме су додатно отежали украјинским снагама пребацивање резерви и снабдевање својих јединица у правцу Харкова.
Тактичка предност: Ова акција значајно ограничава маневарске способности украјинских снага и смањује њихове могућности за организовану евакуацију из Волчанска.

Импликације за украјинске снаге

Ограничен приступ и кретање: Уништење моста додатно изолује украјинске снаге у Волчанску, смањујући њихову способност за повлачење и допремање појачања.
Појачан притисак: Ова акција повећава притисак на украјинске снаге, које се суочавају са све тежим условима за одбрану и логистичку подршку.

Стратешка анализа

Контрола над критичним инфраструктурама: Пресецање кључних саобраћајница омогућава руским снагама да учврсте своје позиције и контролишу кретање непријатељских снага у региону.Јачање офанзиве: Овај потез је део шире стратегије да се осигура напредовање руских трупа и отежа организовање украјинске одбране.

САДА И ЗВАНИЧНО! Значајан напредак у области Харков, Руси мељу све пред собом (МАПА)

Реакције и очекивања

Појачане мере одбране: Украјинске снаге ће вероватно покушати да организују алтернативне путеве и побољшају своје одбрамбене позиције како би се прилагодиле новонасталој ситуацији.

Наставак руских операција: Руске снаге ће вероватно наставити са акцијама усмереним на уништавање критичне инфраструктуре и саобраћајница како би додатно ослабиле украјинске одбрамбене капацитете.

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Правда

Најновије вести - Ратни извештаји

Urbancube